Skatteminister: Kommission må ikke lamme Skat
Skatteminister Karsten Lauritzen (V) advarer partierne mod at lade en undersøgelseskommission og politisk mudderkastning lamme genopretning af Skat. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
En sideløbende undersøgelseskommission må ikke bremse genopbygningen af Skat, understreger Karsten Lauritzen.

Skatteministeriets genopretning må ikke stoppes af, at en undersøgelseskommission placerer ansvaret for flere skandaler i ministeriet.

Det siger skatteminister Karsten Lauritzen (V):

- Jeg holder meget for øje, at vi ikke parallelt med kommissionen får lammet den genopbygning, som er nødvendig.

- Det vigtigste for mig bliver at genopbygge skattevæsenet og genopbygge tilliden til Skat i befolkningen, siger Karsten Lauritzen.

Han indkalder snart partierne til møde om kommissionen.

- Jeg håber på forståelse fra partierne om, at arbejdet med at kigge bagud ikke forhindrer skattevæsenet i at rykke effektivt ind i fremtiden. Det må det simpelt hen ikke gøre, siger Karsten Lauritzen.

Han deler de ansattes bekymring, som formand Jørn Rise fra Dansk Told- og Skatteforbund har udtrykt således:

- Det er noget belastende at være i fokus med en kommissionsundersøgelse, det dræner altid en organisation.

Skatteministeriet skal lave nye ejendomsvurderinger, fordi der før var fejl i tre af fire. Over 12 milliarder kroner er forsvundet i refusion af udbytteskat. Og Skat kan ikke inddrive skyldneres gæld på 80 milliarder kroner.

- Er du bekymret for nye sager?

- Heldigvis er der ikke kommet nogen i de halvandet år, jeg har været skatteminister, siger Karsten Lauritzen.

Han advarer mod politisk mudderkastning. 1. maj lagde Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, hovedansvaret hos finansminister Kristian Jensen (V), som var skatteminister i perioden 2004-2010.

- Det er ikke rigtigt. Kristian Jensen har sagt, at han har medansvar for de ting, han har lavet. Men de mange efterfølgere og regeringen efter VK-regeringen bærer jo en stor del af ansvaret, mener Karsten Lauritzen.

- Hvordan ansvaret fordeler sig, må en kommission kigge på, siger skatteministeren.

/ritzau/