Skatteminister kommer fagforeninger i møde
Fradragsloftet for faglige kontingenter skal væk, mener 3F. Her har man mistet medlemmer på den konto. Foto: Colourbox
Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) er klar til at drøfte en afskaffelse af det nuværende loft over fagforeningsfradrag.

Det skal ikke koste danskerne på skattebilletten at være medlem af en fagforening, der koster over 3.000 kroner om året.

Det sagde Socialdemokraterne og SF sidste år, og nu ser det ud til, at de er klar til at stå ved deres løfte.

I hvert fald er skatteminister Thor Möger Pedersen parat til at drøfte muligheden for at fjerne fradragsloftet i 2012, skriver Politiken.

Han understreger dog, at det ikke er indeholdt i finansloven for 2012 at ændre i fradragsreglerne for fagforeningskontingent.

"Men derfor kan det sagtens drøftes på et senere tidspunkt," siger han til Politiken.

Det udløste et rent ramaskrig i fagbevægelsen, da VK-regeringen og Dansk Folkeparti indførte et loft over fradrag for faglige kontingenter.

Dengang sagde SF's arbejdsmarkedsordfører, Eigil Andersen, til Newspaq, at S og SF ville annullere forslaget, så snart de kom i regering.

Ifølge Politiken vil spørgsmålet om fradrag for faglige kontingenter blive taget op enten under trepartsforhandlingerne til foråret, eller når regeringen om et års tid skal i gang med en skattereform.

Klassiske fagforeninger som Dansk Metal og 3F koster 6.000-8.000 kroner om året. Her mister medlemmerne altså fradrag på op til 5.000 kroner om året.