Skattefar er blevet en fordrukken mand, der giver omgange
Nathalie Ostrynski ved ikke, hvornår hun kan få sine penge fra Skat. Penge som Skat fejlagtigt har trukket på hendes konto. Foto: Erik Refner og Thomas Lekfeldt/Scanpix/arkiv
Med adresse til Skat og politikerne skriver Nathalie Ostrynski i en klumme: "Få nu bare styr på det".

I en klumme i Berlingske sammenligner journalist Nathalie Ostrynski Skat med en fordrukken mand, en man ikke kan regne, men som giver gratis bajere på værtshuset. Ham der lover at betale, men bare ikke hvornår.

Hun har nemlig penge i klemme i skattesystemet, men kan ikke få klar besked om, hvornår hun kan få sine penge. Selvom det er Skat, der har begået fejlen.

Hun forfæller at hende og hendes mand har 2.060 kroner i klemme. Penge er rettetligt deres efter, at Skat fejlagtigt har trukket et halvt års ejerafgift på deres konto.

En fodfejl, kalder Nathalie Ostrynski det og skriver, at hendes mand ringede til Skat:

"I røret fik han en ansat, der medgav ham, at de 2.060 kroner var vores. Hvornår kunne vi få dem? Tja, det kunne medarbejderen ikke lige svare på, da det ikke var hendes afdeling. Men de var generelt bagud med tilbagebetalingerne hos Skat, lød det".

Det ville nok tage tre måneder, endte beskeden med at være.

Nathalie Ostrynski konstaterer, at Skattefar ikke er som tidligere og opremser skandaler fra de senere år: "Udenlandske kriminelle har lænset skattekassen for 12,3 milliarder kroner. Systemet for ejendomsvurderingerne er brudt sammen. Inddrivelsen af danskernes gæld til staten er gået fuldstændigt i stå. Nu vil regeringen regnskabsteknisk nedskrive de danske borgere og virksomheders gæld til Skat med 80 milliarder kroner".

Hun har det med Skat, som hun havde det med manden på bænken i hjembyen. Hun får lyst til at sige til Skat og de ansvalige politikere: "Få nu bare styr på det".