Skat hives i retten for at fyre ældre
Fire ulovligt fyrede chefer fra Skat har ikke set noget til million-godtgørelse. Derfor ender sagen i retten.

Fire fyrede chefer fra Skat København har nu fået Ligebehandlingsnævnets ord for, at de har været udsat for aldersdiskrimination.

De er bare fire ud af de mindst 18 sager om aldersdiskrimination, som Skat har været involveret i de sidste fem år. Sager som har kostet de danske skatteydere flere millioner, skriver Avisen.dk.

Men de fire ulovligt fyrede chefer har ikke set noget til den godtgørelse på en million, de var berettiget til, selvom afgørelsen faldt i maj.

Skat er nemlig ikke enig i afgørelsen fra Ligebehandlingsnævnet og nægter at betale de 250.000 kroner, de hver har fået tilkendt. Så nu ender sagen i Byretten.

- Det er jo helt absurd og ikke til at forstå, at det offentlige ikke vil følge en afgørelse fra et offentligt nævn, siger forbundsformand for Told- og Skatteforbundet Jørn Rise til Avisen.dk.

Told- og Skatteforbundet repræsenterer de fire fyre chefer. De var 61-63 år gamle, da de blev fyret fra Skat 1. januar 2009, men sagen har kørt siden.

Afgørelsen faldt i Ligebehandlingsnævnet i maj. I begyndelsen af juni fik Told- og Skatteforbundet besked fra Skat om, at de nægter at anerkende afgørelsen og ikke vil udbetale millionen.

Sagen stammer fra 2009, hvor Skat gennemførte en stor omstrukturering. I Skat København skulle 11 fagchefer omplaceres.

Da den kabale var lagt stod fire fagchefer tilbage. De var ikke blevet vicedirektører. Ifølge reglerne skulle de så have "en passende stilling". Men de fik tilbudt job som konsulent eller afdelingsleder - en betydelig degradering, både hvad angik løn og indflydelse.

De tre blev fyret, og den ene fik ikke andet valg end en fratrædelse. Da Told- og Skatteforbundet gennemgik deres sager, viste det sig, at de var de fire ældste ud af de 11 chefer.

/ritzau/