Skat slår alarm: Klik IKKE på denne mail
Arkivfoto. (Foto: Foto: Thomas Lekfeldt / Ritzau Scanpix)
Svindlere er igen på jagt efter dine personlige oplysninger.

Man skal være varsom, når man modtager mail, hvor man bliver bedt om at klikke på et link.

Således huserer svindlere i øjeblikket i folks mailbokse. Det er der ikke noget nyt i - heller ikke i forhold til tidspunktet på året.

Svindlere forsøger nemlig hvert år på tidspunktet omkring årsopgørelsen at lokke modtagerne i fælden ved, at påstå at man har penge tilgode hos Skat - og at der bare skal klikkes på linket i mailen.

Men gør det ikke. Svindlerne vil have fat i dine personlige oplysninger, som for eksempel kan give adgang din bankkonto.

Pressemedarbejder Lea Tang Møller, Skattestyrelsen, siger til Ekstra Bladet, at Skat aldrig vil bede om personlige oplysninger om for eksempel bankkonti.

Samtidig er der flere fejl i de mails, som der cirkulerer lige nu. Mest iøjnefaldende er sproget - især afslutningen på mailen, hvor der pludselig skrives på svensk "Tack för ditt samarbete i denna fråga".

Går man alligevel i fælden, kan man muligvis redde situationen - hvis man er hurtig:

- Hvis man har fået oplyst sine bankoplysninger eller nem-id, skal man tage fat på sin bank og eventuelt politiet med det samme, siger Lea Tang Møller til Ekstra Bladet.

I sine gode råd om falske mails, skriver Skattestyrelsen blandt andet "Er du i tvivl, skal du aldrig klikke på et link i en mail. Slet mistænkelige mails".

Der står desuden, at Skat aldrig vil bede om, "Dine personoplysninger, "Dine bankkonto- eller betalingskortoplysninger" og "At du oplyser om et beløb".

Læs flere gode råd her: skat.dk/falskemails

via Listen To News