Skanderborg vil indføre chip til børn
Et chiparmbånd til børnehavebørn kan blive det nye i Skanderborg Kommune. Arkiv Foto: colourbox.com
I Skanderborg Kommune arbejder man på elektroniske chip til børnehavebørn.

Der er chip i Dankortet, katten har en chip i øret og nu skal de små børnehavebørn også chippes.

For i en børnehave i Skanderborg Kommune er man gået innovationens vej, hvor de nu arbejder på at udvikle velfærdsinnovation i form af et chiparmbånd til børnene.

"Børnehaven har vundet en konkurrence, hvor de har fået nogle midler til at være innovative og tænke nye tanker," siger formand for undervisnings- og børneudvalget i Skanderborg Kommune, Frands Fischer (S), til Newspaq.

I alt har børnehaven vundet 50.00 kroner til forskerstøtte og konsulentbistand i forbindelse med at udvikle velfærdsinnovation til børnehaven.

"Man har gjort sig nogle tanker om, hvorvidt det er muligt at kunne klare den daglige proces om indskrivning og udskrivning af børnene i børnehaven elektronisk," siger formanden.

Men initiativet møder hård modstand hos pædagogernes fagforening BUPL, der frygter, at det vil medføre en form for fremmedgørelse mellem pædagogen og barnet.

"Det er en rigtig dårlig idé, da det fjerner det, der er det helt elementære, når man har med børn at gøre, nemlig den direkte kontakt mellem pædagogen og barnet," siger Henning Pedersen formand for BUPL til Newspaq.

Frands Fischer understreger, at projektet kun er i idéfasen, og at der intet konkret ligger, men han har synes, at det er et alt for tidligt tidspunkt at affærdige projektet, som BUPL gør.