Skandaleramt selskab skal stadig gøre rent
Et flertal i Helsingør Byråd har nu kåret Forenede Service som vinderne af et rengøringsudbud sammen med Helsingør-firmaet Renell A/S. Foto: Colourbox
Danmarks næststørste rengøringsfirma, Forenede Service, har - igen - vundet udbudsrunde i Helsingør Kommune, trods massevis af skandaler.

Rengøringsgiganten Forenede Service skal igen gøre rent for Helsingør Kommune selv om selskabet er blevet afsløret i sort rengøring, illegalt arbejde og underbetaling i forbindelse med den kommunale rengøring.

Det er resultatet af et udbud. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Siden Frederiksborg Amts Avis i efteråret 2010 første gang kunne afsløre, at Danmarks næststørste rengøringsfirma Forenede Service var blev taget i brug af illegal arbejdskraft, sort arbejde og underbetaling gennem underleverandører i forbindelse med deres store rengøringsopgave for Helsingør Kommune er skeletterne væltet ud af skabet.

Seneste har selskabets administrerende direktør og stifter Peer C. Krogh afskediget otte chefer samt sendt sin søn - regionsdirektør i Nordsjælland Michael Krogh - på orlov på grund af forbindelser til uregelmæssigheder.

Imidlertid ændrer disse fakta ikke på, at et flertal i Helsingør Byråd for lukkede døre fornyelig har kåret Forenede Service som vinderne af et rengøringsudbud sammen med Helsingør-firmaet Renell A/S.

- Man kan helt sikkert mene, hvad man vil om de to firmaer, som har vundet udbuddet. Men problemet er, at lovgivningen sætter meget strenge grænser, for hvilke kriterier vi kan give opgaver udfra, siger fungerende borgmester Christian Saggau (SF) til Frederiksborg Amts Avis.

Han glæder sig dog over, at det nye udbud forbyder brug af underleverandører, og alt ansvar nu ligger hos vinderne af udbuddet.

Valget af Renell A/S kan i vise sig at give kommunen problemer. Det skyldes, at selskabet er medlem af Kristelig Arbejdsgiverforening og har overenskomst med den såkaldt gule fagforening Krifa.