Skandaleavis sælger 4,5 mio af sidste udgave

Den engelske tabloidavis News of the World har solgt hele bunken af den sidste udgave, der udkom søndag.
Den sidste udgave af tabloidavisen News of the World
Den sidste udgave af tabloidavisen News of the World Foto: Polfoto, AP / POLFOTO

News of the World lukker med et brag.

Den sidst udgave af tabloidavisen har ifølge tal, der endnu mangler at blive bekræftet officielt, solgt 4,5 millioner af den sidste udgave. Det skriver The Guardian.

Normalt har avisen et oplag på 2,6 millioner, men så mange har ønsket en kopi, at avisen, der koster 1 pund i kiosken, nu tilmed handles for 10 pund (83,50 kroner) blandt private.

Den 168 år gamle avis er blevet lukket af ejeren, mediemagnaten Rupert Murdoch, efter det er kommet frem, at avisen har aflyttet faldne soldater og terrorofre og for nylig hacket sig adgang til en afdød teenagers telefonsvarer i jagten på historier.

Journalisternes metoder har forårsaget et ramaskrig i Storbritannien, og lukningen skete med lynhast.

Flere medier spekulerer dog i, at den hurtige lukning er en del af en forretningsmanøvre af Rupert Murdoch, der er kendt for at være en iskold forretningsmand.

Dels kunne for meget dårlig omtale spolere hans overtagelse af tv-giganten Bristish Sky Broadcasting, hvilket kræver politikernes velvilje.

Samtidig menes det, at tabloidkonkurrenten The Sun, som Murdoch også ejer, efter noget tid vil starte en søndagsudgave, der skal samle de 2,6 millioner fritstillede sladderlæsere op.

Kilder: The Guardian og Financial Times

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.