Skandale silikone-firma undersøgt i 2000
Godt 40.000 britiske kvinder har de farlige implantater. Foto: Colourbox
Virksomheden PIP blev tilbage i 2000 gransket af myndighederne i en sag om forfalskning af brystimplantater. Stifteren er i dag eftersøgt.

Virksomheden PIP, der producerer brystimplantater, blev for to uger siden centrum i en omfattende international sundhedsskandale.

Her kom det frem, at godt 30.000 franske kvinder har brystimplantater lavet af materiale, der angiveligt skulle bruges til madrasfyld.

Nu viser det sig, at virksomheden allerede tilbage i 2000 blev undersøgt af amerikanske myndigheder.

Et brev fra disse til virksomheden Poly Implant Protheses (PIP) stifter Jean-Claude Mas, advarer om, at implantaterne er forfalskede og overskrider mindst 11 afvigelser fra 'god fremstillingspaksis'.

Brevet kritiser dog kun saltvandsimplantaterne og ikke de skandaleramte silikoneimplantater.

Det anslås, at godt 100 danske og tusindvis af kvinder i Europa og Sydamerika har implantater, der er fremstillet af firmaet PIP. Ifølge Interpols hjemmeside er den 72-årige eftersøgt af Costa Ricas myndigheder for forbrydelser, der involverer liv og helbred. Der er dog ikke flere detaljer.

Den franske stat har tilbudt at betale for, at de 30.000 kvinder får fjernet de farlige bryster, der kan revne og sprænge.