Undgå kø i ferietrafikken: Se her, hvornår du skal køre
Særligt om lørdagen kan man risikere at havne i lange køer, når der er skiftedag i sommerhusene rundt om i landet. Foto: Per Rasmussen/Ritzau Scanpix/arkiv
Der er masser af ferietrafik på de danske veje, men man kan undgå køerne, hvis man kører på de rigtige tidspunkter, lyder rådet fra Vejdirektoratet.

Når bilen er pakket med børn og bagage til ferien sydpå, er det ærgerligt, hvis turen skal starte med kø-kørsel. 

Der er derfor et par overvejelser, man kan gøre sig, inden man klemmer familien sammen i bilen. Det er nemlig ikke alle dage og alle tidspunkter, hvor vejene er lige slemt belastet. 

- Vi forventer en del trafik især lørdag. Man kommer ikke til at være alene ude på vejene. Det er hovedsageligt weekenderne, der er slemme. I hverdagene er der meget lidt trafik. Det er i weekenderne, at det trækker sammen og især lørdag, hvor der er skiftedag i sommerhusene rundt omkring i landet, forklarer Jimi Nyrup, der er vagthavende ved Vejdirektoratets trafikcenter.

Skal man alligevel afsted på lørdag, er der tidspunkter, der er at foretrække frem for andre. 

- Generelt er der ikke så meget trafik i nattetimerne. Der, hvor vi forventer, at der vil være mest, det er fra klokken 10 om formiddagen til cirka 16 – i hvert fald sidst på eftermiddagen. Så hvis man kan køre uden for det tidsrum, så gør man sig selv en tjeneste, siger Jimi Nyrup.

Artiklen fortsætter efter grafikken

Meget trafik på tværs af landet

Der er også nogle strækninger, der er mere plaget af trafik end andre, forklarer den vagthavende ved Vejdirektoratets trafikcenter.

- På fynske motorvej. Det er et klassisk sted, hvor der altid er meget trafik på tværs af landet. Og så ellers sydover mod den dansk tyske grænse - både den faste og til vands nede ved Rødby. Der kommer der også til at være en del, forventer vi. Og så rundt omkring i sommerhus-områderne, siger Jimi Nyrup.

Han er også klar med et par ekstra gode råd til danskere, der er ved at gøre sig selv og bilen klar til ferien.

- Der er det klassiske råd med at holde lidt afstand, det er altid at anbefale, så man ikke havner i en kollision. Og ellers så husk solbrillerne i bilen, så man ikke bliver blændet af solen. Og lidt drikkevarer, hvis uheldet er ude, og man havner i en kø, så man har lidt at friske sig op med, siger Jimi Nyrup til Avisen.dk.