Skænderier sprænger højreekstrem EU-gruppe
Generated by IJG JPEG LibraryGenerated by IJG JPEG Library
Den højreekstreme gruppe i Europaparlamentet er blevet opløst, efter de rumænske medlemmer fik nok.

10 måneder. Så lang tid overlevede parlamentsgruppen Identitet, Tradition, Suværenitet (ITS) og deres forsøg på, at samle ekstrem højre-nationalistiske partier fra syv forskellige lande til fælles fodslag i Europaparlamentet.

Det blev to af gruppens fem rumænske medlemmer, der trak stikket ud på den kontroversielle gruppe, som blev stiftet i januar 2007. Rumænerne forlod gruppen i vrede over, at det italienske medlem af ITS Alessandra Mussolini havde udtalt sig nedsættende om deres landsmænd.

Alessandra Mussolini som er medlem af partiet Alternative Sociale og barnebarn af den italienske diktator af samme navn, sagde til en rumænsk avis: - At bryde loven er blevet måden, rumænerne lever livet på. Men det er ikke deres små forbrydelser, der giver én gåsehud. Det er de grufulde forbrydelser.

Udtalelsen faldt i forbindelse med et mord i Italien, som angiveligt er begået af en rumæner, og den fik onsdag rumænerne til at forlade gruppen. Det betyder, at gruppen ikke kunne mønstre 20 medlemmer, hvilket er kravet for en gruppe i Europa Parlamentet. Samme dag erklærede parlamentets næstformand gruppen for opløst.

Kollegaerne fryder sig 

ITS blev stiftet af Bruno Goolnisch fra det franske Front National, der aktuelt er sigtet for at benægte jødeforfølgelsen under anden verdenskrig. Gruppens mål var at stoppe indvandringen til Europa, og dyrke de kristne værdier.

Gruppens nedlæggelse glæder deres kolleager i parlamentet.

- At se disse folk skændes inden for deres egen gruppe varmer mit hjerte, sagde det skotske parlamentsmedlem Alyn Smith, ifølge euobserver.com.

Gitte Seeberg, som er tidligere medlem af parlamentet for De Konservative betegner ITS som "tosser" og en gruppe bestående af "nationalister, racister og fascister". 

Nedlæggelse betyder at gruppens medlemmer mister 7,5 millioner kroner i årlig EU-støtte, samt en række administrative rettigheder. Gruppen havde ingen danske medlemmer.

via Listen To News