Singlekvinder bliver mødre
Flere danske kvinder vælger at få børn alene, enten ved adoption eller insemination.

Der skal ikke nødvendigvis to til at lave et barn. I hvert fald vælger flere og flere singlekvinder at få børn alene. De enten adopterer eller bliver insemineret, skriver Jyllands-Posten.

Jordemoder Nina Stork hjalp sidste år 62 enlige heteroseksuelle kvinder med at blive insemineret, og i dag hjælper klinikken flere heteroseksuelle end homoseksuelle. Det er typisk karrierekvinder, der nærmer sig 40 år.

»I vores kultur er der en masse ting, som man skal først, før man får børn. Kvinderne kommer, fordi de har ventet for længe på Mister Right, og fordi det bliver for belastende at se enhver mand som en potentiel far,« siger Nina Stork til Jyllands-Posten.

Også adoptionsorganisationer oplever en stigende efterspørgsel fra singlekvinder. For ti år siden blev 10 enlige godkendt til adoption, men sidste år var der 68 singler, der fik lov til at adoptere.

Ifølge souschef i adoptionsorganisationen DanAdopt, Marianne Wung-Sung, har de svært ved at finde børn til alle de enlige, der søger. Det skyldes også, at mange lande foretrækker at bortadoptere børn til par.