Single-forældre leger far, mor og børn

Flere tusinde enlige forældre er ikke længere bundet til børneværelset og tv-serier hver aften. De mødes på et dating-site for at dyrker kollektiv familiehygge ude i virkeligheden - og flirte, feste og score når børnene er hos eks en.

Tv-serier, kaffe og kedsomhed hver aften efter børnenes sengetid.

Sådan ser scenariet ud for mange danske enlige fædre og mødre. De er bundet til børneværelset og kan praktisk talt ikke slippe ud.

Men nu har flere tusinde singler fundet hinanden på datingsitet Singleplus.dk, hvor formålet ikke er at score, men at mødes ude i virkeligheden for at være sammen med hinanden og børnene. Lidt som i et kollektiv.

En af singleforældrene på Singleplus hedder Johnny Aaberg. Han er 38 år og fraskilt far til Simon på syv år. Næsten hver aften chatter han med andre enlige forældre på Singleplus, men det vigtigste foregår ude i virkeligheden, mener han – før Simon og de andre singlebørn skal i seng.

Glade voksne

»Jeg har lige startet en spiseklub ude på Amager, hvor vi sidste torsdag var hele 23 børn og voksen sammen for at spise og hygge os et par timer, før børnene skulle hjem og i seng. Det giver en masse, næsten familieagtigt samvær med andre voksne. Vi bliver helt tydeligt gladere mennesker af at komme ud og møde ligesindede, og samtidig får børnene en masse nye kammerater,« fortæller Johnny Aaberg.

Singleplus blev stiftet af multimediedesigneren Anders Dahl Pape for tre år siden. Dengang var sitet lagt mere an på dating i cyberspace end sociale netværk i virkeligheden. Men det er ændret.

»Flere og flere, og måske især mænd, er begyndt at bruge Singleplus som et slags værktøj til at finde og etablere alle mulige fællesskaber i det virkelige liv, som de nok ellers ville have haft svært ved at skabe. Det kan være alt fra spiseklubber til festivaler og ødegårdsprojekter i Sverige. Derfor kan det selvfølgelig godt stadigvæk handle om at score, men det er i hvert fald blevet meget mere underspillet,« mener Anders Dahl Pape.

Fantastisk liv

Johnny Aaberg forsøger da heller ikke at skjule, at det også tit handler om at mødes med singleforældrene efter sengetid – uden børn – for at drikke rødvin og flirte.

»Det er det, der er så fantastisk ved det her singleliv, som jeg er blevet fuldstændig afhængig af. Det giver mig en enorm frihed til at være sammen med en masse spændende mennesker, søde veninder og fædre som mig selv, når jeg lige har lyst. Men det giver også tid til at være fuldt og helt sammen med min søn, når det er ham, det handler om i de lige uger,« siger Johnny Aaberg og tilføjer:

»Det her liv er faktisk så skønt, at jeg ikke tror, at jeg vil binde mig til en kæreste igen, før min søn flytter hjemmefra.«

I næste uge skal Johnny Aaberg mødes med 32 forældre og børn for at spise krebinetter på Frederiksberg. Og for at hygge – fædre, mødre og børn.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.