Sindssygt dyr politikertaske solgt på auktion
Margaret Thatcher, her til Ronald Reagans begravelse, havde sin sorte håndtaske i 30 år. Du har den fået ny ejermand. Foto: Navy photo, PD/Wikimedia
Margaret Thatchers håndtaske er blevet solgt på aktion i London for et kæmpe beløb. Den bragte 209.000 kroner ind.

Den er kendt for altid at have hængt i den tidligere britiske premierminister Margaret Thatchers hånd. Og nu har tasken så fået ny ejermand.

Men det har ikke være billig at få fat i den berømte dametaske. Den blev solgt på en velgørenhedsauktion i London til ikke mindre end 25.000 pund altså næste det samme som 209.000 kroner.

Den nye ejer er åbenbart en stor beundrer af Lady Thatcher og studerede i England under den notoriske premierministerindes tid. Ejeren kan da nu også prale af at eje taksen, der var med til topmødet mellem USA Ronals Reagan og Sovjets Mikhail Gorbatjov, Her blev den fortograferet sammen med sin ejer på et meget berømt billede.

Thatcher ejede tasken i hele 30 år. Overskuddet fra velgørenhedsauktionen, hvor den blev solgt, går til en fond for traumeramte britiske styrker og til en organisation, der hjælpe mennesker med en forfærdelige hudsygdom kaldet epidermolysis bullosa.

Kilde: The Guardian