Simon Kvamm sætter gang i solokarriere

Sangeren Simon Kvamm er klar til at sætte gang i en sangkarriere i sit eget navn.
Simon Kvamm vil prøve kræfter med at stå på scenen som solist.
Simon Kvamm vil prøve kræfter med at stå på scenen som solist. Foto: PER LANGE/Polfoto

Han har haft stor succes som forsanger i rockbandet Nephew og som det ene medlem i duoen De Eneste To.

Men det er ikke nok for sangeren Simon Kvamm, der nu også vil prøve kræfter med en solokarriere. Det afslørede han søndag aften, da han gæstede "Vi ses hos Clement" på DR2.

- Jeg tænker, at jeg i det nye år prøver at komme lidt ud og spille i mit eget navn med nogle nye sange, jeg har skrevet solo, afslørede han i programmet og forsatte:

- Jeg har gået og skrevet på nogle sange i ret lang tid, fordi jeg godt kunne tænke mig at bestemme det hele i en sammenhæng.

Den 40-årige sanger har dog ikke tænkt sig at gå helt traditionelt til værks i starten af sin solokarriere.

- Normalt indspiller man jo sangene, før man spiller live, men jeg har haft lyst til at vende om på rækkefølgen. Dels fordi jeg ser scenen som mit vigtigste sted at udkomme som solist. Og dels fordi jeg tror på, at sangene bliver bedre af at blive modnet med et publikum siddende overfor mig, skriver han på sin hjemmeside.

På hjemmesiden fortæller han også, at han har booket en række mindre spillesteder i 2016, hvor han kan prøve soloprojektet af.

Solokarrieren betyder dog ikke et farvel til De Eneste To eller Nephew.

- Hvis Nephew er et tankskib og De Eneste To er en katamaran, så er det her min lille enmandsjolle. En jolle, som jeg har lyst til at kunne sejle på tour i, selv når jeg engang bliver gammel. Og nu føler jeg mig altså endelig klar til at stævne ud på den første testsejlads, skriver han.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.