Simon Emil har talt imod stramning
LA's integrationsordfører, Simon Emil Ammitzbøll, har tidligere talt mod stramninger for udlændinge.

Liberal Alliances integrationsordfører, Simon Emil Ammitzbøll, førte fredag ordet, da han præsenterede partiets udlændingepolitik, der blandt andet omfatter udvisning af udlændinge for enhver overtrædelse af straffeloven.

Han påpegede, at hvis forslaget skulle stride mod internationale konventioner, så skal man være klar til at få lavet dem om.

Dermed ændrer Simon Emil Ammitzbøll på sin egen tidligere linje, hvor han talte imod de stramninger af udlændingeloven, som Dansk Folkeparti var indpiskeren bag under VK-regeringen.

VK-regeringens såkaldte indfødsretsaftale - der blandt andet gjorde det umuligt at få dansk indfødsret, hvis man var dømt for forbrydelser mod statens sikkerhed - blev modtaget med kritik af Simon Emil Ammitzbøll:

- Indfødsretsaftalen er et udtryk for, at Danmark er ved at lukke sig om sig selv. Vi er simpelthen bange for at engagere folk, der har haft opholdstilladelse i landet igennem mange, mange år, pointerede den dengang radikale indfødsretsordfører.

- Vi tør ikke lade dem blive danske statsborgere på lige fod med alle os andre. Det er dybt bekymrende, fortsatte han.

I år 2000 deltog Simon Emil Ammitzbøll i en debat om Socialdemokraternes og de borgerlige partiers tilnærmelser til Dansk Folkeparti. Dengang sagde han:

- Massehysteriet breder sig. De seneste par måneder er debatten om flygtninge og indvandrere gået amok. Socialdemokratiet, Venstre og de konservative har indledt et kapløb om at foreslå flest stramninger, sagde han.

/ritzau/