Sigtelser for voldtægt mod 19-årige i Nakskov er droppet
Politiet dropper sigtelser mod to unge mænd på 19 år i voldtægtssag fra Nakskov sidste år.

Der er for nu blevet lagt låg på en sag om anmeldt voldtægt af en 17-årig pige i Nakskov i november sidste år. Politiet har opgivet af rejse tiltale mod to 19-årige.

Myndighederne har meddelt, at sigtelserne mod dem er frafaldet. Det skriver Folketidende, der er lokalmedie på Lolland-Falster, torsdag.

Politiet fik natten til 25. november sidste år en anmeldelse fra en 17-årig pige, der meldte, at hun samme nat var blevet voldtaget på en parkeringsplads i det centrale Nakskov.

Samme nat blev de to nu 19-årige unge mænd anholdt.

Det lykkedes efterfølgende den ene at stikke af fra politiet. Den anholdte, der forblev hos politiet, blev varetægtsfængslet i et lukket grundlovsforhør i fire uger.

Få dage senere meldte den undslupne unge mand dog sig selv, og også han blev varetægtsfængslet. Begge nægtede sig skyldige.

Efter knap tre uger blev de begge løsladt.

Sagen blev efterforsket af afdelingen for personfarlig kriminalitet. Derefter blev den sendt til anklagemyndigheden, der skulle foretage en juridisk vurdering.

Men her besluttede advokaturchef Jeatenne Wincents Andersen, at sigtelserne skulle frafaldes.

- Der bliver ikke nogen retssag, og sigtelserne mod de to mænd er frafaldet, siger Jeanette Wincents Andersen.

- Det er sket, fordi vi ikke har kunnet føre bevis for, at de unge mænd havde forsæt til voldtægt, siger hun til Folketidende.

/ritzau/