Familien skal i teater. Du har inviteret på en dejlig middag som optakt.
Ned kommer jeres tjener, gloserne lyder 'and how may I help you?'
Den eller en lignende situation oplever stadig flere restaurations- og cafégæster.
Tjenerfaget - faglært såvel som ufaglært - er nemlig langt fra hipt blandt danske unge. Derfor vil restauratører også fremover ansætte udlændinge til at servere din latte, burger eller smarte cosmopolitan. Og den udvikling er kun lige begyndt.
"Det handler jo om globalisering, så vi trækker jo arbejdskraft derfra, hvor vi nu kan. Der er ingen tvivl om, at hvis vi ser frem i tiden, så vil vi se rigtig meget udenlandsk arbejdskraft i servicebranchen," forklarer Kristian Vøttrup, der er medlem af restauratørernes brancheorganisation, Horesta, og bl.a. indehaver af Divan 2 i Tivoli.
Krisen har det seneste års tid godt nok gjort det lettere at lokke de dansktalende tilbage til faget, der fordrer balanceakt med bakke og høje glas.
Men udviklingen i retning af endnu flere engelsktalende medarbejdere er altså ikke til at stoppe, vurderer Vøttrup over for Newspaq.
Samme opfattelse af udviklingen kommer fra Danmarks Restauranter & Cafeers informationschef, Carsten Kruuse.
"Det er ikke sådan, at engelsk er ved at blive andetsprog ud på caféer og barer. Men vi ved jo, hvordan det allerede i dag på visse barer og pubber kræver beherskelse af engelsk for at bestille en øl. Den udvikling vil fortsætte," mener han.
Men her hører enigheden op blandt de to branchefolk.
For mens restauratøren fra Tivoli, Kristian Vøttrup, mener, det er mindre vigtigt, om jobansøgere kan flydende dansk, så er Kruuse overbevist om, at dansktalende altid vil have bedre muligheder for at få et tjenerjob.
"Det er klart en fordel at kunne tale med stampublikummet, der jo er dansk i Danmark. Det giver bedre salgmuligheder," pointerer informationschefen.
"Der vil altid være en dansker på arbejde i restauranterne, som vil kunne betjene eksempelvis din ældre mormor, der ikke føler sig tryg ved at tale engelsk. Så i mine øjne vil det altid være kvalifikationerne, der tæller," lyder modsvaret fra Vøttrup, der primært har hentet svenskere og nordtyskere ind på sine restaurationsgulve.
Vøttrup mener derfor, at problemerne ved de mange udlændinge begrænser sig til danskere, der har svært ved at vende sig til, at ikke alt foregår på dansk i Danmark.
"Den holdning skal vi ud over," mener han.
Ca. 40.000 personer er ansat i restaurationsbranchen herhjemme.
Udlændinge i branchen kommer fortrinsvis fra Sverige, Nordtyskland og Polen.
Der findes ingen officielle data eller prognoser for antallet af udlændinge i branchen, men det er langt fra utvivlsomt, at op imod halvdelen om få år vil være udlændinge.