Sidste glimt af hittebarn
Det to uger gamle hittebarn tog onsdag storsmilende imod pressen i kommunens sidste forsøg på at finde mor. Herefter klippes kontakten til offentligheden.

Han smiler konstant.

Når han sover, når han er vågen, når pædagogen giver ham flaske, og når han gumler på sin blå sut.

Det blot to uger gamle hittebarn, der seks timer efter sin fødsel blev efterladt i en indkørsel i Liseleje, charmerer i stor stil personalet på sit første hjem på Munkebo Småbørneafdeling ved Frederiksværk.

Onsdag blev han vist frem for den samlede danske presse for allersidste gang.

»Vi ved godt, at det er kontroversielt. Men vi har et ansvar i forhold til en mor, som vi tror er fortvivlet. Og som kommune føler vi, at vi er nødt til at give hende en sidste chance for at henvende sig,« sagde socialchef i Frederiksværk Kommune, Ivan Jakobsen, der havde indkaldt til pressemødet.

Det bliver sidste gang, at offentligheden får et kapitel i historien om hittebarnet.

»Herfra lukker vi for al kontakt,« sagde Ivan Jakobsen og understregede, at selv ikke hvis moren skulle henvende sig, ville pressen få noget at vide.

Mødet med drengen forløb med militartisk disciplin. Journalister og fotografer blev lukket ind i hold af seks personer og fik streng besked på ikke at bruge blitz.

Og der lå han så. I armene på sin pædagog, der blidt vuggede ham i en gyngestol; helt pakket ind i en babydune med lyseblå striber, blå sut, en lille smule hår på hovedet. Ved siden af ham stod en vugge, bag ham lå masser af bamser og tæpper.

»Han har det godt. Han udvikler sig fint, tager på i vægt, sover godt og har en god appetit. Han smiler i søvne, og når han er vågen,« sagde psykolog på barnets nye hjem, Helle McAlpine.

Hvis drengens mor ikke henvender sig, vil han blive bortadopteret i løbet af tre-fire måneder.