SF: Vi har fået masser af politik igennem
SF's politiske ordfører afviser på flere punkter tidligere gruppeformand Aage Frandsens kritik af partitoppen.

SF's tidligere gruppeformand Aage Frandsen skyder over målet, når han beskylder partiledelsen for ikke at have fået gennemført nok af SF's politik, efter partiet for første gang kom i regering.

Det mener partiets fungerende politiske ordfører, Karina Lorentzen.

- Jeg mener ikke, at Aage Frandsen har ret, når han siger, at der ikke er ret mange af SF's mærkesager i regeringsgrundlaget, siger Karina Lorentzen.

- På retsområdet har vi eksempelvis sat os i spidsen for at gjort noget ved antallet af varetægtsfængslinger og længden på dem. I sidste uge kom jeg med et udspil på området, som skal udmønte den pind. Og det kan jeg, fordi det er vores idé.

SF'erne har desuden haft held til at trumfe flere initiativer igennem på eksempelvis sundhedsområdet, fastslår ordføreren.

- Der har vi taget et opgør med de private hospitaler, fradragsretten på sundhedsforsikringer og egenbetaling på kunstig befrugtning, siger Karina Lorentzen.

Aage Frandsen langer torsdag ud efter udenrigsminister Villy Søvndal og den øvrige partiledelse, som ifølge SF-koryfæet kun lykkedes med at få skrevet én reel SF-mærkesag ind i regeringsgrundlaget - nemlig betalingsringen.

Aage Frandsen kritiserer derudover blandt andet, at SF ikke fik ministerposter inden for uddannelse og kultur efter valget sidste år, men i stedet landede handelsministeriet og erhvervsministeriet.

Men også her stiller Karina Lorentzen sig uforstående over for kritikken:

- Vi har Skatteministeriet, Sundhedsministeriet og Miljøministeriet. De giver os alle tre gode muligheder for at gennemføre SF-politik, siger hun.

- Og så er det rigtigt, at vi har to erhvervsposter. Men det lægger sig meget tæt op af vores valgløfte om at skabe grønne job og nye job.

Hvorfor tror du så, at Aage Frandsen kritiserer jer så voldsomt?

- Rigtig mange ting er blevet til fælles politik partierne imellem, fordi vi har skrevet et regeringsgrundlag sammen. Det betyder for alle tre partier, at det kan være svært at profilere sig på mærkesager.

Men De Radikale oplever jo ikke vælgerflugt som S og SF. Hvorfor ikke?

- De Radikale har aldrig lagt skjul på, at de ville samarbejde lidt til højre og så til venstre. Vores vælgere havde nok forestillet sig, at vi ville få mandater nok til at gennemføre en udelukkende rød politik.

/ritzau/