SF-veteran scorer pension til sin voksne datter
Holger K. Nielsens datter fylder snart 21 år, og dermed er det slut med at få det særlige børnepensionstillæg. Foto: Nikolai Linares / Ritzau Scanpix
Holger K. Nielsen (SF) er imod den nuværende pensionsordning, men samtidig sikrer han sin datter omkring 1.400 kroner hver eneste måned i såkaldt 'børnepensionstillæg’.

Flere end 67.000 danskere har støttet borgerforslaget om afskaffelse af ministerpension og en særlig pension til tidligere ministeres børn.

Holger K. Nielsen, der er tidligere udenrings- og skatteminister for SF, er imod den nuværende ordning, men alligevel har han i over to år sikret et såkaldt 'børnepensionstillæg’ til sin yngste datter.

Det er Ekstra Bladet, der har sikret sig disse oplysninger af Moderniseringsstyrelsen, og avisen skriver i dag, at den årlige børnepensionstillæg er på 16.492 kronet - det svarer til omkring 1.400 kroner hver eneste måned.

Pengene får tidligere ministres børn, indtil de bliver 21 år, og samtidig kan forælderen glæde sig over særlig ministerpension.

Den 67-årige SF-veteran var udenrigsminister og skatteminister i Helle Thornings (S) regering fra 2012 og to år frem. Siden 2015 har han fået udbetalt ministerpension, mens datteren, der fylder 21 år i næste måned, har nydt godt af det særlige pensionstillæg.

Forslaget om afskaffelse af ministerpension og pension til ministerbørn blev fremsat på Borgerforslag.dk den 23. marts, og på få dage var der 50.00 digitale underskrifter for at få Folketinget til at overveje afskaffelsen.