SF-top vil sætte Cekic skakmat
Özlem Cekic risikerer at miste både ordførerskaber og formandspost efter kritik af regeringens skattereform.

SF's top tager nu yderligere skridt til at marginalisere det karantæneramte folketingsmedlem Özlem Cekic, skriver Politiken tirsdag.

I forvejen er Cekic suspenderet fra sine ordførerskaber og retten til at udtale sig på SF's vegne, fordi hun er modstander af regeringens skattereform.

Nu lægger partiets top op til, at hun også skal fjernes fra posten som formand for Folketingets Socialudvalg, erfarer Politiken.

Enten på dagens gruppemøde eller sommergruppemødet onsdag skal SF indstille udvalgsposter og ordførerskaber for det nye folketingsår. Ledelsen ønsker også at forlænge suspenderingen ordførerskaberne på ubestemt tid.

Dermed er Cekic reelt uden muligheder for at agere som folketingspolitiker. Cekic vil ikke forholde sig til udsigten til definitivt at blive sat i skammekrogen.

- Jeg vil gerne vente med at kommentere, hvorvidt jeg er formand for Socialudvalget eller ej, indtil folketingsgruppen har haft mulighed for at drøfte sagen tirsdag, siger Özlem Cekic, som dog håber på, at hun bliver genindsat i nogle af sine ordførerskaber.

I store dele af SF spreder sig nu det hidtil bredeste oprør mod partiets kurs, som bliver oplevet som højreorienteret og ude af trit med SF's idealer.

De seneste måneder har mindst 10 partiforeninger og en række enkeltstående personer sendt breve til SF's landsledelse og luftet deres skuffelse. Et af brevene er underskrevet af 14 tillidsfolk fra hele landet og er målrettet partiets sommergruppemøde.

En af dem er formanden for SF Assens, Hans Glæsel, som desuden er voldsomt utilfreds med udsigten til at sende Özlem Cekic ud i det politiske mørke:

- Det er katastrofalt, at vi har så lavt til loftet i SF - selv om vi praler af, at vi har meget højt til loftet, og alle kan komme til orde, siger han.

/ritzau/