SF-profil: På tide at vise sympati for 3F
Ringere overenskomst for ansatte på Vejlegården har vidtrækkende konsekvenser, mener SF's Karina Lorentzen.

Flere folketingsmedlemmer er mødt op til lørdagens demonstration til fordel for fagforeningen 3F i konflikten mod restaurant Vejlegården.

En af de fremmødte er formanden for retsudvalget, SF'eren Karina Lorentzen Dehnhardt, der hen over sommeren har fungeret som sit partis politiske ordfører.

- Nu er det på tide at vise en smule sympati for en konflikt, som er lovlig. Jeg synes, at den retorik, der har været brugt, har været meget ekstrem, siger hun med henvisning til de trusselsbreve, som begge parter i konflikten har modtaget.

Hun ønsker at vise sympati med fagbevægelsen og dens mulighed for at bruge blokader.

- Det er et 113 år gammelt redskab, så der er ikke noget nyt og mærkeligt i det, siger hun.

- Jeg ser til med undren på den ballade, der har været, og jeg noterer mig, at der ikke er nogen arbejdsgivere, der kræver det helt afskaffet.

Ud over Karina Lorentzen deltager blandt andre socialdemokraten Jens Joel og Enhedslistens Stine Brix i demonstrationen.

Ifølge Karina Lorentzen har konflikten om Vejlegården stor betydning. Den overenskomst, som Vejlegården har tegnet med fagforeningen Krifa er nemlig dårligere end 3F's.

- Det har nogle vidtrækkende konsekvenser. Som ledig kan man blive tvunget til at arbejde til en lavere løn, og det vil også betyde, at man vil risikere at få en lavere dagpengeydelse, hvis man igen bliver ledig, siger Karina Lorentzen.

Hun mener også, at det giver unfair konkurrence, at Vejlegården kan betale sine ansatte en lavere løn end andre restauratører i området.

- Men alt handler jo dybest set om at have ordentlige forhold for vores lønmodtagere, siger Karina Lorentzen.

Ifølge politiet er der omkring 2000 deltagere i demonstrationen.

/ritzau/