SF: Pakke afbøder dagpengekatastrofe
SF's politiske ordfører, Jesper Petersen, erklærer sig tilfreds, selvom dagpengeperiode ikke bliver forlænget.

SF er tilfreds med regeringens løsning på dagpengeproblematikken, selvom partiet ikke får den ønskede forlængelse af dagpengeperioden.

Det erklærer politisk ordfører Jesper Petersen over for Ritzau.

- Det afgørende for SF er ikke midlet, men målet, nemlig at sørge for at så få som muligt oplever at måtte sælge hus og bil på grund af langtidsarbejdsløshed og udløb af dagpenge, skriver han i en mail.

Tirsdagen igennem har der været åben debat i pressen om dagpengeperioden mellem de tre regeringspartier.

På den ene side har SF krævet en midlertidig forlængelse af dagpengeperioden, der tilbage i 2010 blev nedsat fra fire til to år, og som reelt træder i kraft til nytår, hvor de første arbejdsløse vil falde for den nye toårsgrænse.

På den anden side har først Radikale Venstre og siden Socialdemokraterne afvist en midlertidig forlængelse, og beskæftigelsesminister Mette Frederiksen har i stedet varslet en "pakke", som skal hjælpe de ramte tilbage på arbejdsmarkedet.

Og selvom indholdet af pakken indtil videre er udefineret, så melder SF sig tilfreds med løsningen, selvom den ikke indfrier partiets oprindelige ønske.

- Der er enighed i regeringen om, at det er et stort problem, som vi skal arbejde samme om at finde løsninger på. Det er jeg glad for, lyder det fra Jesper Petersen.

/ritzau/