SF og LA: Lad flere komme i fodlænker
Hvis det ikke ødelægger efterforskningen, så bør flere varetægtsfængslede sendes hjem med en fodlænke i stedet for at fylde landets fængsler op, mener SF og Liberal Alliance. Foto: Kim Nielsen / POLFOTO
Flere varetægtsfængslede bør afsone i hjemmet med en elektronisk fodlænke, lyder det fra SF og Liberal Alliance.

Langt flere danskere bør få en elektronisk lænke om foden som alternativ til at komme bag tremmer.

Det mener Liberal Alliance og SF, der lægger op til, at fodlænker nu også skal kunne bruges i forbindelse med udvalgte varetægtsfængslinger.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

Fodlænkerne kommer de involverede til gode, lyder det fra SF.

"Dermed kunne den varetægtsfængslede fastholde arbejde og uddannelse. Hvis vedkommende kan forstyrre efterforskningen, giver det ikke mening. Men når det handler om at forhindre flugt eller ny kriminalitet, kan det være en god løsning," siger partiets retsordfører Karina Lorentzen til avisen.

Strafmetoden blev indført for seks år siden, og i øjeblikket sidder cirka 235 forbrydere ifølge Kristeligt Dagblad indespærret i deres eget hjem med en fodlænke.

Som reglerne er nu, kan man komme i husarrest med fodlænke, hvis man afsoner en dom på under fem måneder, mens varetægtsfængslede, der endnu ikke er dømt, må bag tremmer.

Den fordeling er forkert, mener LA's Simon Emil Ammitzbøll.

"Varetægtsfængslinger kan nemt risikere at blive en fængsling af folk, der senere bliver frikendt. Så kan man lave alternativer til det, er det godt," siger han.

Lige nu er hver tredje indsatte i Danmark en varetægtsfængslet.

Kilde: Kristeligt-dagblad.dk