SF: Lækagesag skal genoptages
Statsadvokaten kan søge om at få genåbnet sagen mod Søren Gades gamle spindoktor, Jacob Winther. Foto: Benjamin Kürstein / POLFOTO
SF forventer, at politiet genoptager lækagesagen efter den seneste afsløring. Juraprofessor mener godt, at lydfil kan genåbne sag.

Det bragte angiveligt danske jægersoldaters liv i fare, at deres indsættelse i Irak blev afsløret.

I dag bliver lydfilen af, hvem der lækkede oplysningerne, så offentliggjort i Ekstra Bladet.

Oprindeligt henlagde politiet sagen på grund af manglende bevis, da man manglede lydfilen.

Nu er det oplagt, at sagen genoptages, mener SF's finansordfører Jonas Dahl.

"Hvis Ekstra Bladet fremlægger lydfilen, så er det klart, at så er der kommet nye oplysninger frem. Så må man også forvente, at politiet genoptager sagen," siger han til Newspaq.

Lydfilen, som gengiver en samtale mellem TV 2-journalist Rasmus Tantholdt og tidligere DR-journalist Nils Giversen, dokumenterer, at Søren Gades tidligere spindoktor Jacob Winther står bag lækagen.

Ifølge juraprofessor Eva Smith kan lydfilen få sagen genåbnet.

Sigtelsen mod Jacob Winther er frafaldet, og derfor er det nu op til Den Særlige Klageret , hvis sagen skal genåbnes.

"Der står i retsplejeloven, at der skal beviser af vægt til, og det er en vurdering, som klageretten må foretage, om det her er beviser af vægt," siger juraprofessoren til Newspaq.

Den Særlige Klageret ligger i København samme sted som Højesteret.

Klageretten er sammensat af en højesteretsdommer, en landsdommer, en byretsdommer, en advokat og en universitetslærer i retsvidenskab eller anden jurist med særlig videnskabelig uddannelse.

Københavns Politi oplyser, at de "har noteret sig", at der er fremkommet nye oplysninger i lækagesagen og vil udsende en pressemeddelelse klokken 10.