Sex er sundt – er onani også?

Advertorials

Sponsoreret indhold:

Sex er sundt, og bidrager med en masse helbredsmæssige gevinster. Nogle af de gevinster er f.eks. bedre søvn, bedre immunforsvar og lavere risiko for at få prostatakræft hos mænd. Så det er altså ikke kun sjov og ballade, der dyrkes under de hvide lagner, men derimod også en sund aktivitet som bidrager med ovenstående sundhedsmæssige fordele.

Men har det betydning om en orgasme frigives med en partner, eller om man onanerer sig til en orgasme?

Hvad viser undersøgelser?

En orgasme har ikke kun indflydelse på kroppen i den forstand, at den føles rar. Den har faktisk også sundhedsmæssige fordele – også på trods af, at den er kommet til uden partner.

For mænds vedkommende er det direkte i forbindelse med prostatakræft. En undersøgelse hvor man har undersøgt 32.000 mænd over en række år viser, at dem der havde hyppige sædudløsninger, havde markant færre tilfælde af prostatakræft.

Mentale tilstand

For kvinder kan det også have betydning at onanere, da det giver en bedre livskvalitet, og på den måde også bidrager til et sundere liv. At være sund er nemlig ikke kun, hvorvidt din krop fungerer optimalt, men så sandelig også hvordan den mentale tilstand er.

Trivslen og det gode humør har stor indflydelse på hvorvidt man er sund eller ej, og ved en orgasme frigives stoffer i hjernen som har en euforiserende effekt, og endda også en mindre smertestillende effekt, så kan give velvære og bedre humør.

Der er mange måder at onanere på som kvinde, og det behøver slet ikke at være så tabu, som det nu engang er i dag. Man kan dog sagtens være anonym på internettet hvis man ønsker at finde den bedste dildo eller andre sjove erotiske redskaber, som kan benyttes til at tilfredsstille sig selv. Der findes mange sider som aktivt gør en stor indsats for at skjule pakkens indhold, hvorfor du ikke skal bekymre dig om postbuddets eller andres reaktion når du modtager pakken. Der findes også sider som Lovebuddy, som anmelder og guider folk til den bedste løsning på sexlegetøj.

Hvorfor er det tabu at onanere?

Det er en generel tilgang til åbenhed omkring sex og onani, der gør at onani praktisk talt ikke bliver snakket om, udover med sine tætteste. Det er der nu heller intet i vejen med, da det på den anden side også vil virke underligt, hvis alle gik og snakkede om onani helt åbent. Det er en aktivitet der af de fleste kun anses at være normalt at snakke om og være åben omkring i det mandlige segment – og det er forkert.

Behøver det virkelig at være skammeligt at snakke om? Onani er helt naturligt, og burde ikke forbindes med skam, og noget kun fyre burde gøre. Det er en privat sag, og det er vores samfund der har gjort det til noget skamfuldt, og det er det på ingen måde. Sex er en naturlig lyst, og deraf kommer onani, hvorfor det ikke bør være tabu at snakke om, eller i den forstand indrømme at det er noget vi alle gør – eller i hvert fald har lyst til, men måske ikke tør springe ud i, netop på grund af de fordomme og det billede som samfundet har malet til at være.

 

 

 

 

 

Ovenstående indhold er sponsoreret