Seriedoping koster baseballspiller karrieren
MLB har udelukket baseballspilleren Jenrry Mejia på livstid, efter at han for tredje gang er blevet afsløret i at have dopet sig. Arkivfoto. Foto: Privatfoto./Free
Jenrry Mejia fra New York Mets er den første baseballspiller, der får livstidskarantæne for doping.

Baseballspilleren Jenrry Mejia er blevet udelukket fra den nordamerikanske liga på livstid, efter at han endnu engang er blevet taget i at anvende et ulovligt præstationsfremmende lægemiddel.

Det er første gang, at Major League Baseball - organisationen bag det, der anses for at være verdens stærkeste baseballiga - idømmer en spiller livstidskarantæne for overtrædelse af dopingreglerne.

I forvejen er den 26-årige Mejia suspenderet i 162 kampe for at have indtaget to forbudte midler, som han blev testet positiv for sidste sommer. På det tidspunkt var han i gang med at afsone en karantæne på 80 kampe ligeledes for dopingmisbrug.

Nu er han altså blevet grebet i at dope sig for tredje gang.

Jenrry Mejia, der stammer fra Den Dominikanske Republik, har i fem ud af de seneste seks sæsoner været pitcher (kaster, red.) for New York Mets.

- Vi er dybt skuffede over at høre, at Jenrry igen har overtrådt Major League Baseballs Forebyggende Doping- og Behandlingsprogram, lyder det i en erklæring fra New York Mets ifølge New York Post.

Jenrry Mejia har mulighed for at ansøge Major League Baseball om at komme tilbage i ligaen, men ifølge New York Post er hans chance, for at organisationen ændrer beslutningen om udelukkelse på livstid, ikke særlig stor.

/ritzau/