Senere pension til politikere
Folketingspolitikerne må lige som resten af befolkningen indstille sig på at gå senere på pension. Folketingets præsidium vil hæve pensionsalderen med to år, så pensionsalderen bliver 62 år.

Politikerne på Christiansborg tager konsekvensen af ændringerne af pensions- og efterlønsalderen i sommerens velfærdsaftale. Folketingets præsidium planlægger at stille et forslag om at hæve pensionsalderen for Folketingets politikere fra 60 til 62 år. Det skriver Altinget.dk

»Jeg forventer, at det bliver vedtaget, da det er led i det, man har lavet på efterlønsområdet, og så skal der jo selvfølgelig også ske en justering af pensionsalderen for folketingsmedlemmer,« siger Poul Nødgaard (DF), der er 2. næstformand i Præsidiet.

I april sidste år fremsatte Dansk Folkeparti lovforslag om, at pensionsalderen for ministre og folketingsmedlemmer skulle følge folkepensionsalderen - det vil sige 67 år, når de nye regler træder i kraft.

?Vi mener, at 67 år ville være det optimale, men man har så valgt at lægge sig på 62 år i lighed med pensionsalderen for ministre,? siger Poul Nødgaard.

Blandt de politikere, der netop fylder 60 år, når de nye regler træder i kraft i 2022 og dermed må vente to år længere, før han kan gå på pension, er Mogens Jensen fra Socialdemokratiet.

?Jeg regner ikke med at gå på pension som 60-årig, og jeg synes da også, at det er helt rimeligt, at Folketingets pensionsalder følger det, der gælder for alle andre, så det har jeg ingen problemer med,? siger han.