Sendte fyreseddel til den forkerte: Kommune har koks i mailsystemet
Modelfoto: Iris/Ritzau Scanpix/arkiv
Anders Lorensen modtager på grund af tastefejl en del mails med fortrolige oplysninger, der egentlig var tiltænkt medarbejdere i Randers Kommune. En enkelt gang har han fået en fyreseddel før den fyrede.

En simpel tastefejl betyder, at Anders Lorensen tit og ofte modtager fortrolige mails, som egentlig skulle være havnet i Randers Kommune. 

Det skriver Version2.

Anders Lorensen ejer domænet Anders.dk og modtager derfor alle mails, der ender med @anders.dk. Det har givet ham et indblik i en del mails, der egentlig var tiltænkt en medarbejder i Randers Kommune, hvor mailadresserne slutter med @randers.dk, når afsenderes ikke får tastet modtager-adressen korrekt.

Derfor er der havnet en del fortroligt materiale i Anders Lorensen indboks i årenes løb. Det drejer sig om blandt andet om læge-erklæringer, CPR-numre og i et enkelt tilfælde har Anders Lorensen fået en fyreseddel, før den fyrede modtog den.

"Kære N.N. Jeg må hermed desværre meddele dig, at skolen ser sig nødsaget til at opsige dig fra din stilling. Baggrunden for opsigelsen er (...)", lød det ifølge Version2 blandt andet i den fejlsendte mail fra 2006.

I 2009 kontaktede Anders Lorensen Randers Kommune og gjorde opmærksom på problemet, men mailstrømmen fortsatte, og Anders Lorensen modtager derfor stadig de fejlsendte mails. I alt har han modtaget 70 mails, der egentlig var tiltænkt Randers Kommune. Han har forsøgt at videresende de forskellige mails til den rette modtager.

- Generelt er folk utaknemmelige, når jeg videresender mails. Det er de færreste, der overhovedet svarer, siger Anders Lorensen til Version2.

I Randers Kommune har it-chef Bent Højlund ikke tidligere hørt om problemet.

- Det er meget, meget ærgerligt det, der er sket her. Det må jeg altså sige, siger Bent Højlund til Version2.