Selvmordsbombe dræber ni i Pakistan
Et selvmordsangreb i det urolige nordvestlige Pakistan forfejler sit mål - en militant modstander af Taliban.

Mindst ni mennesker er blevet dræbt og mellem 16 og 20 meldes såret, efter at en selvmordsbomber lørdag udløste en bilbombe ved et bygningskompleks i det nordvestlige Pakistan, oplyser de lokale myndigheder.

Selvmordsbomberen bragte sit køretøj til sprængning lige uden for den militante anti-Taliban-kommandør Maulana Nabis hovedkvarter i landsbyen Spin Tai i klanregionen Orakzai.

- Det var et selvmordsangreb, og målet var den militante kommandør Nabis hovedkvarter, siger den højtstående embedsmand Zakir Hussain til nyhedsbureauet AFP.

Beboere siger, at Nabi har overlevet angrebet. Komplekset indeholder både boliger og et kontor.

Angiveligt standsede Nabis folk køretøjet, og angriberen sprængte sin bil i luften, da han blev forment adgang til komplekset, siger Hussain.

Myndighederne i området siger, at Nabi var kommet på kant med ledelsen af Pakistans Taliban.

De kvæstede er bragt på et sygehus i nabodistriktet Hangu. En hospitalsansat har fortalt nyhedsbureauet Reuters, at adskillige af de sårede befinder sig i en meget kritisk tilstand.

En række militante grupper er aktive i Pakistans nordvestlige halvautonome klanområde, der ligger tæt på grænsen til Afghanistan. Her huserer blandt andre Pakistans Taliban, der er ansvarlig for mange bombeangreb på kryds og tværs af landet i de senere år.

Den pakistanske hær har gennemført aktioner mod militante grupper i området i måneder.

/ritzau/AFP