Selvmordsbombe dræber mindst 22 i Yemen
Et antal angreb siden den seneste offensiv antyder, at de militante islamister fortsat udgør en alvorlig trussel i dagligdagen. Foto: AHMAD GHARABLI
En al-Qaeda-selvmordsbombe ved et politiakademi i Yemens hovedstad dræber og sårer snesevis af mennesker.

Mindst 22 personer er dræbt ved et selvmordsbombeangreb på et politiakademi i Yemens hovedstad, Sanaa, onsdag.

Det bærer præg af al-Qaedas værk, oplyser politiets efterforskere.

Læger oplyser, at snesevis af mennesker også er blevet såret ved angrebet, som synes at have været planlagt til at falde sammen med, at kadetterne forlod akademiet ved skoledagens afslutning.

Øjenvidner siger, at politiet afspærrede området, hvor angrebet fandt sted, og begyndte at undersøge området, mens ambulancer kørte i pendulfart til sygehuset med tilskadekomne.

Angrebet ligner en kopi af et bombeangreb i maj, hvor en selvmordsbomber i en militæruniform ramte hjertet af Yemens militære institution. Flere end 90 blev dræbt under en øvelse til en militærparade i Sanaa.

Bag angrebet stod al-Qaeda på Den Arabiske Halvø (AQAP), som af amerikanske embedsfolk er blevet betegnet som det globale militante netværks farligste gruppe.

Militante islamister med forbindelse til al-Qaeda har sværget på at ville udføre deres angreb i hele Yemen, efter at en amerikansk støttet offensiv i maj drev dem bort fra deres bastioner, som de indtog sidste år under protester mod tidligere præsident Ali Abdullah Salehs regime.

/ritzau/Reuters