Selvmordsbombe dræber 42 mennesker i Yemen
I byen Jaar, som Yemens hær har generobret fra oprørere, har en selvmordsbombe spredt død og ødelæggelse.

En selvmordsbombe, som Yemens myndigheder beskylder al-Qaeda for at stå bag, har dræbt 42 mennesker i den sydlige del af landet i byen Jaar, der for nylig blev generobret af hæren fra "hellige krigere", siger hospitalskilder og lokale regeringskilder søndag.

Samtidig har et mistænkt amerikansk droneangreb sent lørdag dræbt fem militante al-Qaeda-folk i den østlige del af landet, siger en lokal embedsmand.

Bombemanden slog til i Jaar, en af den række byer i Abyan-provinsen, som er blevet generobret af regeringsstyrker i juni efter at have været kontrolleret af al-Qaeda-tilhængere i mere end et år.

- En al-Qaeda-selvmordsbombemand udløste sit selvmordsbælte under en sørgeceremoni, der var arrangeret af De Folkelige Modstandskomitéer, en lokal milits, der har stået på hærens side i det månedlange modangreb, siger provinsguvernør Jamal al-Aqal.

En ansat på Razi-hospitalet i Jaar siger, at man har fået indbragt 24 døde, mens læger siger, at 12 personer døde af deres kvæstelser på tre hospitaler i den tidligere hovedstad Aden i den sydlige del af landet.

Pårørende bragte seks af de døde direkte fra gerningsstedet til gravpladsen, siger den lokale embedsmand, Mohsen bin Jamila.

De 37 sårede behandles på hospitaler i Jaar og Aden.

- Ofrene fløj i alle retninger, fordi eksplosionen var så kraftig, siger et øjenvidne.

Viceborgmesteren i Jaar giver regeringen en del af skylden for angrebet, fordi den har været for langsommelig med at udstationere politi i byen efter hærens generobring.

- Der er intet politi til stede i Jaar og andre byer i Abyan, men al-Qaeda-militante forbliver under jorden, siger Nasser Abdullah Mansari.

Et formodet amerikansk droneangreb slog ned i nærheden af landsbyen Al-Qotn i Hadramawt-provinsen i den østlige del af Yemen, hvor al-Qaeda også har været aktiv.

- En drone affyrede to raketter mod et terrængående køretøj og dræbte fem mænd, der alle var medlemmer af al-Qaeda, siger en lokal embedsmand, der vil være anonym.

/ritzau/AFP