Selskaber afslører langt mere svindel med forsikringer
130 har anmeldt indbrud i deres hjem juleaften Anders Debel Hansen/Ritzau Scanpix
Antallet af sager om forsikringssvindel steg med 21 procent fra 2016 til 2017, viser ny rapport.

Opdigtede tyverier og iscenesatte ulykker.

Flere og flere danskere bliver afsløret i at svindle med deres forsikringer, viser en opgørelse offentliggjort af brancheorganisationen Forsikring & Pension.

Det skriver Berlingske.

Fra 2016 til 2017 steg antallet af sager om forsikringssvindel således med 21 procent. Svindlen, der blev opdaget, fordelte sig i 2017 på 3943 sager og udgjorde 594 millioner kroner.

Men det er kun toppen af isbjerget, lyder det fra Forsikring & Pension. Internationale undersøgelser peger på, at op mod ti procent af de samlede erstatningsudbetalinger går til svindel.

Og det er brancheorganisationens vurdering, at de ærlige kunder kunne spare omkring 1600 kroner årligt per husstand, hvis der ikke blev svindlet.

- Man skal lade være med at svindle, fordi det er usolidarisk at svindle. Det er de ærlige kunder, der kommer til at betale for det, siger underdirektør i Forsikring & Pension Hans Reymann-Carlsen til Ritzau.

Desuden er det selvfølgelig strafbart at lave en falsk anmeldelse om indbrud og andre former for forsikringssnyd, understreger han.

- Så hvis man pønser på den slags, skal man vide, at man er på kant med loven, og at forsikringsselskaberne holder øje med det.

- Vi udbetaler ikke bare erstatninger. Vi kontrollerer, om man nu også har ret til de erstatninger, man vil have, sige Hans Reymann-Carlsen.

Hos Tryg, der er landets største forsikringsselskab, blev der i 2018 opdaget svindel for 120 millioner kroner. Det er en stigning på 70 procent sammenlignet med tre år tidligere - altså i 2015.

Ifølge selskabet skyldes den store stigning, at Tryg har afsat flere ressourcer end tidligere til at afdække svindel. Konkret har selskabet de seneste år uddannet sine medarbejdere til bedre at kunne opdage snyd.

Desuden har Tryg et hold af efterforskere, som gransker mistænkelige sager. De fleste af efterforskerne er uddannet ved politiet.

En af efterforskerne - J. Esbensen, der ikke ønsker hele sit navn frem - fortæller til Berlingske, at nogle kunder bilder sig selv ind, at det ikke er så slemt at skrive et par ekstra ting på en anmeldelse af et indbrud.

- Men det er stadigvæk bedrageri, det er lige så ulovligt som helt at opdigte en skade, siger efterforskeren.

/ritzau/

/ritzau/
via Listen To News