Seksårig pige finder stor meteorit på sin skole
En meteorit ligner umiddelbart en sten, men den er over dobbelt så tung som en almindelig sten.  Foto: Scanpix
Børnehaveklasseelev har fundet en stor meteorit på sin skole i Glostrup mandag.

En seksårig pige fra Glostrup har fundet en meteoritsten på 65 gram på sin skole. Det skriver Skovvangsskolen i Glostrup på sin hjemmeside ifølge TV2.

Lektor på Naturhistorisk Museum, Henning Haack, siger til TV2, at han ikke er i tvivl om, at der er tale om en ægte meteorit.

Pigens fund er ikke det eneste, efter en meteorit lørdag fløj hen over Danmark. Søndag fandt en kvinde ved Ejby stykker af meteoritten. Mandag var der ligeledes et fund, da en mand fandt meteoritstykker på en parkeringsplads i Herlev.

Meteoritten er ifølge skolens hjemmeside den foreløbigt største med en vægt på 65 gram.

Stumperne, der søndag blev fundet i Ejby, kunne mandag ses på Geologisk Museum. Det er planen, at de skal sendes til Italien til yderligere undersøgelser.

Meteoritstykkerne er 50 millioner år ældre end Jorden og kan være med til at give information om dengang, planeterne blev til. Det fortalte Henning Haack mandag til Ritzau efter fundet af meteoritten i Ejby.

- Den er helt tilbage fra de første par millioner år, efter solsystemet blev til. Derfor kan vi bruge den til at finde ud af, hvad der skete i de første par år i perioden efter solsystemet blev til, og inden planeterne blev til, sagde han.

En meteorit ligner umiddelbart en sten, men den er over dobbelt så tung som en almindelig sten. Derudover er den kendetegnet ved at være magnetisk og have en sort smelteskorpe og afrundede former.

/ritzau/