Seks personer fængslet i stor speed-sag
Politiet har beslaglagt over 20 kilo narko i sagen. Ud over de seks fængslede vil to blive krævet udleveret.

Efter et mere end fire en halv time langt retsmøde blev seks personer onsdag aften varetægtsfængslet i fire uger i en større sag om indsmugling af stoffet amfetamin, også kaldet speed.

Det foregik i Københavns Dommervagt, hvor anklager Ulrich Thomsen fra Københavns Politi måtte bruge det meste af sin aften på at overbevise en dommer om, at personerne, fem mænd og en hollandsk kvinde, var skyldige i de rejste sigtelser.

- Retten valgte at fængsle de seks i fire uger, hvor den første uge skal foregå i isolation. Derudover er to mænd blevet varetægtsfængslet uden, at de var til stede, fortæller Ulrich Thomsen.

De to mænd sidder i øjeblikket anholdt i henholdsvis Tyskland og Holland, og de vil senere blevet krævet udleveret til Danmark.

Sagen begyndte for alvor at rulle onsdag morgen, da politiet beslaglagde over 20 kilo amfetamin i en garage i Bandholm på det nordlige Lolland.

Det skete, da man på fersk gerning snuppede en mand og en kvinde fra Holland, da de ville afleveret stoffet til en dansker på stedet.

- Samlet set vejer det hele 22 kilo, hvor af noget af det er emballage, så der er formentlig tale om 21 kilo amfetamin, siger Ulrich Thomsen.

Hos Københavns Politi forklarer lederen af narkosektionen, Steffen Th. Steffensen, at man har efterforsket sagen i en måneds tid.

- Vi fik fornemmelsen af, at der skulle ske en indsmugling, og derfor lå vi på lur nede i Bandholm, siger han.

Nogle af de sigtede har en fortid inden for samme illegale branche og er tidligere dømt i større narkosager. Alle vil blive fremstillet i grundlovsforhør i løbet af onsdagen.

For nylig tog sydsjællandske betjente 40 kilo amfetamin i en rockers bil nær Storebælt, og i en tredje sag afslørede Københavns Politi 35 kilo af samme stof.

- Det handles på gaden for mellem 70 og 100 kroner, så prisen er faldet, konstaterer Steffen Th. Steffensen.

Netop amfetamin blev der beslaglagt bemærkelsesværdigt meget af sidste år, viste en statistik, som Rigspolitiet offentliggjorde forleden.

/ritzau/