Seks naturlige ting der får dit hjem til at dufte
Se her, hvordan du får dit hjem til at dufte dejligt friskt. (Foto: Colourbox / Modelfoto)
Savner du den rene og friske luft i hjemmet? Her får du seks tips til, hvordan du med naturlige midler kan få dit hjem til dufte himmelsk.

Nogle gange kan man bare savne den vidunderlige rene og friske duft af natur i hjemmet. Heldigvis behøver man ikke at spraye kemikalier over hele hytten, for at den skal føles ren. Her har vi samlet seks tips til at sprede den naturlige og rene duft i hjemmet.

1. Giv dit sengetøj en duft af lavendel
Sådan gør du: Bland 1,2 cl rengøringssprit, 40 lavendel dråber og 4,75 cl destilleret vand godt sammen. Kom blandingen i en beholder og spray dit sengetøj med den dejligste lavendel aroma efter behov. Som ekstra bonus har lavendel vist sig at have en beroligende effekt på psyken og kan give dig en bedre nattesøvn.

Fem tips til smukke vinduer! Læs mere på isabellas.dk

2. Hæng eucalyptuskviste i bruseren
Sådan gør du: Få fat i 2-3 kviste eucalyptus og hæng dem i et tørt hjørne af din bruser. Når du går i bad, vil dampene fremhæve eucalyptusens friske aroma og forvandle et besøg på dit badeværelse til en tur i det tyrkiske bad.

3. Giv din håndvask lidt kærlighed
Sådan gør du: Når du er færdig med opvasken, hælder du lidt af din yndlings opvaskesæbe rundt omkring i håndvasken og skrubber grundigt. Skyl grundigt efter. Den rene nyvaskede duft vil hænge i dit køkken længere end du tror.

Vild med DIY (gør det selv)-projekter? Se hvordan du laver en vinreol af gamle trækasser! Læs mere på isabellas.dk

4. Lav din egen citrus-aroma
Sådan gør du: Skræl en appelsin og tag 5-6 både fra, gnid dem ind mod skrællen af appelsinen, bind det hele sammen med et bånd, og hæng det op i køkkenet eller stuen. Den vidunderlige friske duft varer i flere uger.

5. Spred frisk luft med vat
Sådan gør du: Dyp dine vattotter i din yndlings parfurmerede olie og placer dem rundt omkring i skuffer, skabe eller mellem puderne i sofaen. Vær forsigtig, hvis du har små børn eller dyr i hjemmet, og placer dem uden for deres rækkevidde. Hjemmet vil få en behagelig og ren duft, der varer så længe, du ønsker.

6. Kom af med køleskabslugten
Sådan gør du: Fyld en skål med naturlige havreflager og stil den i køleskabet. Havrene har en absorberende egenskab og suger lugt i sig. Husk at smide havrene ud, når du er færdig.

Eilen Anthoniussen, Isabellas, Aller Media

via Listen To News