Seks civile dræbt under uroligheder i DRCongo
Mindst 130 mennesker har mistet livet, og omkring 57.000 er drevet på flugt, efter at uroligheder brød ud i Den Demokratiske Republik Congo i december. Foto: John Wessels/arkiv/AFP
Blodbad fortsætter i Den Demokratiske Republik Congo, hvor mindst seks civile er blevet dræbt siden torsdag.

Seks civile blev lørdag bekræftet dræbt under angreb i den nordøstlige del af Den Demokratiske Republik Congo (DRCongo).

Det oplyser lokale myndigheder.

Mindst 130 mennesker har mistet livet, siden volden brød ud i området i december.

Adskillige er blevet dræbt i sammenstød mellem kvæghyrder og landmænd, der længe har bekriget hinanden i kampen om jordarealer.

- Gerningsmændene angreb lokationer i Penyi, de Dz'lo og Mbachulu. Indtil videre har vi fundet seks dræbte og adskillige sårede, siger Mande Lonema, talsmand for Walendu-distriktet.

Angrebene fandt sted i Ituri-provinsen, der længe har været præget af voldelige sammenstød. Angrebene begyndte torsdag og fortsatte fredag og lørdag.

Lokale indbyggere siger til nyhedsbureauet AFP, at hæren i DRCongo har indgået en aftale med angrebsmændene. Det bliver dog afvist af hæren.

- Dette er falske beskyldninger. Vi er en professionel hær. Vi går i offensiven alle steder, hvor der er en fjende, siger Jules Ngongo, hærens talsmand i Ituri.

Ifølge FN er omkring 57.000 mennesker flygtet, efter at volden brød ud i området i december. Mange af dem er flygtet til nabolandet Uganda.

/ritzau/AFP