Seks chefer skulle lære hinanden bedre at kende: Kostede kommune kvart million
Helle Thiele, børne- og uddannelsesdirektør i Kolding Kommune, brugte lige over en halv million skattekroner på et kursus til seks chefer. Foto: Kolding Kommune
Børne- og uddannelsesdirektøren i Kolding Kommune hyrede sidste år et konsulentfirma til teamudvikling blandt forvaltningens fem områdechefer og direktøren selv. Prisen lød på knap 265.000 kroner.

Cirka 265.000 kroner kostede det sidste år at få den seks personer store ledelse i børne- og uddannelsesforvaltningen i Kolding Kommune til at kunne samarbejde bedre.

Det skriver JydskeVestkysten

Børne- og uddannelsesdirektør Helle Thiele hyrede konsulentfirmaet Cairos til at stå for teamudvikling for chefgruppen, da hun ønskede at få udviklet et fælles ståsted for lederne.

Regningen til kommunen lød på lidt over en halv million kroner eksklusiv moms, da kommuner ikke betaler moms.

Formålet med teamudviklingen var, ifølge JydskeVestkysten, at de seks chefer skulle lære hinanden bedre at kende professionelt, få udarbejdet personlighedsprofiler, få et fælles værdigrundlag og ståsted og gøre dem skarpere på at arbejde tværfagligt.

Lære hinanden at kende

Senere var der individuel coaching, et par yderligere seminardage og fokusgruppemøder med inddragelse af medarbejdere på de forskellige områder.

Ifølge Helle Thiele har hun ikke brugt et sekscifret beløb på konsulentbistand, fordi samarbejdet i ledelsen var dårligt. Hun beskriver derimod samarbejdet som "godt og professionelt" allerede før, konsulenterne rykkede ind.

Det var derimod behovet for at give chefgruppen et fælles udgangspunkt trods forskellige erfaringer, et fælles værdi- og arbejdsgrundlag og øge deres evner til at arbejde tværfagligt, der fik hende til at hyre Cairos, oplyser hun.

- Det er meget naturligt at gøre dette i en nyetableret ledergruppe. Vi skulle lære hinanden at kende fagligt og professionelt for at få det bedst mulige ud af samarbejdet. Vi skulle diskutere, hvad vores værdier er, hvad er ånden, og hvorfor er det, vi er her - altsammen for at få en velfungerende, sammentømret gruppe, siger Helle Thiele til JydskeVestkysten. 

Mange penge 

Formanden for børne- og uddannelsesudvalget, Kristina Jørgensen (DF), mener, at det kan give god mening få nogle udefra til at komme og arbejde med en gruppe af medarbejdere eller i dette tilfælde chefer.

- Det er selvfølgelig mange penge, men jeg synes, det er væsentligt, at arbejdet har været i gang fra januar til oktober, som jeg forstår det, og jeg er helt sikker på, at beslutningen er truffet ud fra saglige og faglige grunde. Det giver fin mening, at man vil skabe et fælles fodslag, siger Kristina Jørgensen.