Sejlsport: Schütt-søstre øjner VM-metal
Med tre dages sejladser tilbage ligger de to danskere på andenpladsen i 49erFX-klassen

VM i Clearwater har været præget af hårdt vejr, men nu er der også ved at være en dansk VM-medalje i luften.

Med tre dages sejladser tilbage ligger søstrene Maiken og Anne-Julie Foght Schütt på en samlet andenplads i den olympiske 49'er FX-klasse.

Torsdagens sejladser i USA foregik under lette vindforhold, og under disse løste de to Horsens-søstre opgaven med placeringer som nummer ni, fire, fire og to.

- Maiken og Anne-Julie sejlede konservativt og godt, hvor de formåede at søge de frie spor i den lette luft, siger sportschefen i Dansk Sejlunion, Thomas Jacobsen, i en pressemeddelelse.

De to øvrige danske 49'er FX-besætninger slap knap så overbevisende gennem dagen.

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen ligger nu samlet nummer otte.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard præsterede blandt andet hele to tyvstarter, og med en samlet 16.-plads er der en del at indhente for Baad og Thusgaard, hvis håbet om OL-udtagelse skal holdes på sporet.

I 49'eren havde Jonas Warrer og Anders Thomsen svære betingelser i den lette luft, som bestemt ikke er deres favoritforhold.

Duoen kom dog ganske godt igennem dagen, fortæller Dansk Sejlunion, med placeringer mellem nummer fem og 14. Warrer og Thomsen ligger efter fem sejladser på en samlet ottendeplads.

I Nacra 17-feltet ligger Allan Nørregaard og Anette Viborg på en samlet fjerdeplads, mens Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck er nummer ti.

/ritzau/