Seer-nedgang trods dansk Tour-succes
De danske seere så mindre Tour de France, selv om både Chris Anker Sørensen og Michael Mørkøv viste storform.

Antallet af danske seere, der gad bruge tid på at se Tour de France i fjernsynet, faldt ganske betragteligt i år. Det skriver tvtid.dk, som er en underside til TV2's hjemmeside. TV2 sender direkte fra Touren.

TV2's live-udsendelser fra etaperne er i gennemsnit blevet fulgt af 320.000 seere, mens antallet var oppe på 460.000 seere sidste år. Altså et fald på 140.000 seere per etape.

Også TV2's program efter Touren og DR's magasin Aftentour faldt i popularitet.

Mest populær var årets 14. etape i Pyrenæerne fra Limoux til Foix med 456.000 seere. Danske Chris Anker Sørensen fra Saxo Bank-Tinkoff Bank havde inden meddelt, at han godt kunne tænke sig at komme i udbrud.

Det skete dog aldrig, og i stedet vil etapen mest blive husket for de mange små søm, som vandaler havde smidt ud på ruten. De resulterede nemlig i, at både ryttere og biler måtte finde lappegrejet frem.

22 biler punkterede, og det samme gjorde sidste års vinder Cadel Evans (BMC) flere gange i løbet af ruten.

Trods dramaet på 14. etape og gode danske præstationer fra Chris Anker Sørensen og hans holdkammerat Michael Mørkøv blev det et lidt tamt Tour de France, hvor holdet Sky dominerede både den gule førertrøje, andenpladsen og de fleste bjergetaper.

De færre tv-seere til trods sender TV2 også det spanske løb Vuelta a España, som begynder den 18. august.

/ritzau/