Se tv-værtens hjernedøde slankekur
Peaches Geldof kritiseres for at være et dårligt eksempel for kvinder, når hun sætter sit helbred i fare med 'juiceslankekur'. Foto: Polfoto, (AP Photo / Yui Mok /PA) / POLFOTO
En engelsk tv-vært anklages for at være hjernedød, fordi hendes slankekur udelukkende er baseret på grøntsagsjuice.

Den engelske tv-vært Peaches Geldof er blevet det store samtaleemne i England, fordi hun har løftet sløret for, hvordan hun går på slankekur.

"Jeg juicer. Man juicer grøntsager og drikker dem tre gange om dagen. Det er klamt. Jeg gør det som regel i en måneds tid. Jeg har ingen viljestyrke, men med juiceriet er jeg sådan 'jeg bliver nødt til at gøre det for at tabe ti pund (4,5 kilo, red.)'," siger Peaches Geldof til The Sun.

Peaches, som er datter af den irske sanger Bob Geldof, føler ofte et behov for at tabe ti pund, fordi hun efter en måneds vellykket slankekur, belønner sig selv med pomfritter. Og så får hun lavt selvværd.

"Nogle gange er det hårdt. Hvis man åbner et hvilket som helst modemagasin, er pigerne tændstik-tynde, og så er de airbrushed (manipuleret i et computerprogram, red.) i en grad, så det er vanvattigt."

Det kan godt være, at diæten virker, men det er Peaches, som er vanvittig, for diæten er direkte farlig for helbredet, siger en talsmand for den Britiske Diæt Association, Cath Collins.

"Peaches gør en lang række af hjernedøde kendisser følgeskab, når det angår ernæring. At overleve på frugt er en meget farlig kur," slår Cath Collins fast over for The Sun.

Collins angriber Peaches for at være et dårligt eksempel for andre kvinder.

"Hurtigdiæter som denne vil ikke kun få dig til at tabe muskelmasse, men det tærer på dine interne organer. Det er det, der slår anorektikere ihjel. Det er en åndssvag metode, og det er uansvarligt at promovere den slags ukontrollerede spisevaner."

Kilde: The Sun