Se OLs største skandaler og brølere her
OL er blevet skæmmet af flere eksempler på dårlig opførsel. Se de værste her:

Skandale med konsekvens:

* Fire asiatiske damedoubler blev smidt ud af den olympiske badmintonturnering, da de mødtes i to indbyrdes kampe i sidste runde af gruppespillet. Alle par spillede for at tabe for at få en fordel senere i turneringen.

Skandale uden konsekvens:

* Den britiske banecykelrytter Philip Hindes erkendte over for BBC at være styrtet med vilje i holdsprint-finalen mod Frankrig for at opnå en omstart. Efterfølgende fik det britiske hold, der vandt guld, med held dysset episoden ned med henvisning til, at den tyskfødte kører ikke talte så godt engelsk.

Den grumsede:

* I roernes finale i letvægtsdobbeltsculler markerede den forsvarende OL-guldvinder, briten Zac Purchase, kort efter starten, at hans sæde var gået i stykker, og der blev omstart. Ifølge Thomas Poulsen, træner for den danske guldbåd, faldt Zac Purchase af sit sæde, uden at der var noget galt med det. Frankrig nedlagde protest, men den blev afvist, og briterne beholdt deres sølvmedalje.

Skandalen der blev væk:

* I den olympiske håndboldturnering kunne Sverige og Frankrig før deres indbyrdes gruppekamp spekulere i, om det bedst kunne betale sig at tabe for at undgå stærke Kroatien før finalen. Frankrig skulle med et nederlag ganske vist møde Danmark i kvartfinalen, men de danske europamestre havde omvendt ikke imponeret under OL. Frankrig endte alligevel med at vinde kampen over Sverige og vandt senere kvartfinalen over Spanien før mødet med Kroatien i semifinalen.

Brøleren:

* To dage før OL's officielle åbning blev kvindernes fodboldturnering indledt med en brøler af rang, da Nordkorea mødte Colombia. En storskærm på Hampden Park i Glasgow viste billeder af de nordkoreanske spillere, men desværre skete det ledsaget af et sydkoreansk flag. De nordkoreanske spillere nægtede først at gå på banen, og først efter lang tids forhandlinger kom kampen i gang.

/ritzau/