Se listen: Her vil socialpædagoger gå i strejke
Socialpædagogerne har nu også varslet om strejke. Det vil blandt andet komme til at ramme handicapområdet. Foto: Pressefoto/Socialpædagogerne
Socialpædagogerne har netop i dag også varslet strejke. Mange på handicapområdet vil blive ramt.

Socialpædagogerne har netop nu udsendt officielt strejkevarsel med en liste på, hvor strejken vil ramme. 

Det drejer sig om 2750 medlemmer af socialpædagogernes fagforening, der er blevet udtaget til at strejke. Det kommer til at ramme i alt 181 arbejdspladser den 4. april, hvis socialpædagogerne går i strejke. Fordelingen vil være 155 arbejdspladser i 34 kommuner og 26 arbejdspladser i alle fem regioner. 

Selvom det kun drejer sig om 10 procent af medlemmerne i Socialpædagogerne, gør formand Benny Andersen det klart, at det er en fælles kamp, som alle medlemmer er med i. 

 – Vi skal alle sammen huske, at det ikke kun handler om de kolleger, som er udtaget til strejke. Det handler om os alle sammen. Det her er en fælles kamp. Så jeg vil stærkt opfordre til, at I alle sammen bakker om de arbejdspladser, der skal strejke 4. april, hvis der ikke er indgået et forlig inden, siger han ifølge Socialpædagogernes hjemmeside. 

Se listen over de ramte kommunale arbejdspladser

Se listen over de ramte regionale arbejdspladser

 

Handicapområdet rammes hårdt 

Ifølge Socialpædagogerne arbejder 65 procent af de udtagede medlemmer på handicapområdet, hvor flest socialpædagoger også arbejder landet over. Det er derfor nogle af de svageste mennesker, der har brug for mest støtte, der bliver ramt af konflikten.

Omkring 13 procent af de udtagne medlemmer arbejder på psykiatriområdet, og omkring 14 procent arbejder med børn og unge med handicap. De resterende udtagne medlemmer arbejder med udsatte borgere og børn og unge med sociale problemstillinger, fremgår det af Socialpædagogernes hjemmeside. 

Socialpædagogerne har forpligtet sig til at bidrage til et nødberedskab, så ingen borgere kommer til at lide under strejken. 

Ligesom de fleste andre fagforeninger for offentligt ansatte, står Socialpædagogerne fast på, at der skal ske en stigning i reallønnen for de offentligt ansatte.

- Her står vi fast. Vi skal sikre en reallønsfremgang for offentligt ansatte på lige fod med De ansatte i den offentlige sektor skal have del i det opsving, vi har været med til at skabe. Vi vil ikke acceptere endnu en kriseoverenskomst, som vi har gjort tidligere, siger Benny Andersen ifølge Socialpædagogernes hjemmeside. 

via Listen To News