Fødevarestyrelsen fandt i 2011 giftrester på 45 procent af de udenlandske salathoveder. Til sammenligning indeholdt kun fem procent af de danske giftrester.
Her kan du se, hvilke grøntsager der har mest gift på sig.
* Disse indeholder stort set altid sprøjterester:
Citrusfrugter, bananer, papaja, pærer, ærter med bælg
* Disse har ofte giftrester:
Udenlandske agurker, udenlandske tomater, udenlandsk salat, udenlandske æbler, udenlandske bønner med bælg, udenlandske hindbær, udenlandsk hvedemel, spelt, melon, vindruer og både danske og udenlandske jordbær.
* Disse er næsten altid giftfri:
Dansk salat, danske rodfrugter, danske kartofler og danske tomater, alle gulerødder, løg, broccoli, kaki-/sharonfrugt, hvidløg fra Kina og ø-mærkede varer.
Kilde: DTU Fødevareinstituttet og Politiken.
/ritzau/