Scorer drømmerolle efter Vild med dans
Mathilde med Silas Holst, der spiller den anden store rolle i 'Dirty Dancing.' Scanpix
Mathilde Norholt er ikke i tvivl: Hvis ikke hun havde været med i Vild med dans, havde hun ikke fået rollen som "Baby" i "Dirty Dancing".

Da skuespillerinden Mathilde Norholt i 2013 tonede frem på skærmen i Vild med dans, var det en forsigtig og lidt nervøs kvinde, der tog sine første dansetrin på gulvet. Men i takt med, at ugerne gik, blev hun mere og mere selvsikker i dansen, og selvom det ikke blev til et trofæ i konkurrencen, så har Mathilde Norholt rigtig meget at takke danseshowet for.

Hun mener nemlig, at hendes medvirken i showet er en af årsagerne til, at hun scorede hovedrollen som Frances "Baby" Houseman i musicalen "Dirty Dancing", der bliver sat op i Tivoli.

- Det tror jeg helt sikkert. Hvis jeg ikke havde været med i Vild med dans, var jeg måske kommet til castingen, men jeg ville have været så sindssygt usikker på mig selv, at jeg ikke ville have været i stand til at danse ordentligt, og så var rollen helt sikkert gået til en anden, fortæller Mathilde Norholt.

- Dansen har helt sikkert givet mig en kropsbevidsthed, og jeg har fået troen på, at jeg kan, siger hun.

Vild med dans har hjulpet

At hun nu kan bruge dansen som skuespiller, synes hun er en stor bonus.

- Det er mega fedt, og det er helt vidunderligt at få lov at bruge det i mit fag, så det ikke bare var en engangsoplevelse. Man får jo sådan en genopdagelse af kroppen, og nu kan jeg fortsætte den linje. Det er en gave, siger hun.

I musicalen skal hun spille overfor blandt andet de professionelle dansere Silas Holst, Karina Frimodt og Morten Kjeldgaard, som danskerne allerede kender fra det populære tv-program. Men der er også andre amatørdansere, der har scoret roller i forestillingen.

Det gælder for eksempel skuespilleren Robert Hansen, der vandt Vild med dans i 2007.

- Jeg tror helt sikkert, at det har hjulpet, at jeg har været med i Vild med dans. Man springer ligesom nervøsiteten over, for man fik godt nok danset meget i den periode, og man lærer at kunne danse foran en masse mennesker, så det har gjort rigtig meget, fortæller han.

"Dirty Dancing" har premiere i Tivolis Koncertsal 26. februar, men selvom spilleperioden på musicalen er blevet forlænget, er der allerede næsten udsolgt på samtlige dage.

Newspaq