Score-Kaj, gå hjem og vug: Derfor flirter nogle mænd så kikset
"Vil du med hjem og se min firmærkesamling?" Øøøh, nej tak ... Foto: SCANPIX arkiv
Når mænd skal score, forsøger de sig ofte famlende frem med dårlige scorereplikker. Læs her, hvorfor mænd generelt har lidt sværere ved at flirte end kvinder

Af redaktionen, Q.dk, Aller Media

- Lad mig lige se det mærke, som sidder i nakken på dig. Tænkte jeg det ikke nok, der står Made in Heaven, høhø ...

Sådan en bemærkning kan få øjnene til at rulle. Men den får under ingen omstændigheder skørterne til at lette eller hjerterne til at smelte.

Scorereplikker og andre såkaldte scoretricks virker nemlig ikke på kvinder, mener Michael Kjærgaard fra coachingfirmaet Fase2fase ifølge magasinet Q.

Han er specialist i hjerneprocesser og uddannet i motivationspsykologi og NLP-psykologi. Og så coacher han mænd i at kommunikere bedre med kvinder. Og det trænger mange mænd til:

- Mænd har ikke de samme forudsætninger for en god flirt som kvinder, siger Michael Kjærgaard.

Så mange dates skal I på, før du får sex

Når kommunikation i flirten består af 70 procent kropssprog, og kvinder i langt højere grad end mænd er i stand til at afkode kropssproget, efterlader det mændene halsende uforstående bagefter:

- Kvinder er mere end dobbelt så gode til at læse mænds signaler end omvendt, og kvinder er født med en intuitiv fornemmelse af, hvordan en flirt skrider frem. Det gør, at mange mænd ikke får et ben til jorden og kun bliver valgt i stedet for selv at vælge, forklarer Michael Kjærgaard.

Lær det og gør det

I sit firma coacher Michael Kjærgaard mænd i at blive bedre til at kommunikere med kvinder - og dermed blive lykkeligere. Mænd har det nemlig bedst i parforhold:

- Vi mænd kan ikke rigtig tåle at være single. Demografisk set er toppen af samfundet domineret af mænd der er gift eller i parforhold. Bunden domineres af single-mænd. Mænd har tilsyneladende et større behov for at have nogen at støtte sig til - og den primære årsag til, at der i dag er så mange singler, omkring en million, er nok at kvinder, ikke mænd, vælger parforholdet fra, siger han.

Afsløring: Se mændenes top-tre sexfantasier her

I dag opsøger flere og flere datingcoaches, og det, mener Michael Kjærgaard, dels skyldes, at det er blevet mere acceptabelt:

- Området var for bare få år siden tabu. Det er blevet meget mere acceptabelt, at er man ikke god nok til noget, så gør man sig bedre. Mange af mine deltagere er nu henvist af deres kammerater, der har været deltagere, forklarer Kjærgaard, og tilføjer:

- Samtidig er der ryddet ud blandt de såkaldte "scorecoaches", der havde et meget tvivlsomt forhold til etikken i det.

Kvinderne vinder

Tendensen til at arbejde på at blive bedre til at kommunikere med kvinder er selvforstærkende:

- Dem der før klarede sig nogenlunde oplever nu, at en, der har dygtiggjort sig på f.eks. et af mine kurser, nu snupper pigerne foran næsen på ham, medmindre han også selv vælger at gøre en indsats, siger Michael Kjærgaard.

Her er fire typiske grunde til, at kvinder mister deres sexlyst

Vinderne i den ligning er kvinder, der får flere spændende mænd at vælge imellem.

- I løbet af få år vil vi se en klar skillelinje mellem dem, der anstrenger sig og dem, som har en eller anden opfattelse af, at de ikke er naturlige mere, hvis de bliver bedre til at kommunikere, forklaret Michael Kjærgaard og fortsætter:

- Den sidste gruppe vil ryge nederst i bunken og vil få sværere ved at finde sig en kæreste. Udviklingen er i god tråd med Darwins tese om, at den mest tilpasningsdygtige overlever. Tilpasser man sig ikke, udvikler man sig ikke, anstrenger man sig ikke, taber man i evolutionskapløbet, forklarer scorecoachen.

Se også: