Schwarzenegger efter hjerteoperation: I'm back
Arnold Schwarzenegger ved Hollywood-premiere i 2015 på filmen "Terminator Genisys" - en fortsættelse af Terminator-serien, den østrigskfødte actionhelt især er kendt for. Foto: Mario Anzuoni/arkiv/Reuters
Hollywoodstjernen Schwarzenegger er ved godt mod, efter han fik udskiftet en hjerteklap fredag.

Action-filmstjernen og den tidligere guvernør i Californien, Arnold Schwarzenegger, er i stabil tilstand, efter han fredag gennemgik en hjerteoperation.

Det meddeler en talsmand for Schwarzenegger.

- Hans første ord var faktisk "I'm back" (jeg er tilbage, red.), så han er ved godt mod, siger talsmanden med henvisning til en berømt replik fra Schwarzenegger-filmen "Terminator" fra 1984.

Den 70-årige filmstjerne blev fredag indlagt på et hospital i Los Angeles for at få udskiftet en hjerteklap, som han fik indopereret for omkring 20 år siden på grund af en medfødt hjertefejl.

Schwarzenegger, der har spillet med i over et halvt hundrede film, blev en af Hollywoods store stjerner efter at have haft hovedroller i film som "Terminator" og "Total Recall".

I 2003 gik han ind i politik og blev valgt til guvernør i Californien for Det Republikanske Parti. Han sad på posten i to perioder frem til 2011.

På det seneste har han kritiseret præsident Donald Trump på en række punkter, særligt på klimaområdet, hvor Schwarzenegger er betydeligt grønnere end sin partifælle i Det Hvide Hus.

/ritzau/dpa