Schmeichel nærmer sig guld: Farligt at tænke over det
Kasper Schmeichel (til højre) og Leicester kan skimte den engelske titel. Foto: Tim Ireland/AP
Leicester har slået et hul på fem point i toppen af Premier League med ni spillerunder tilbage af sæsonen.

Leicester med Kasper Schmeichel i målet spillede sig lørdag nærmere det engelske mesterskab.

Mens topholdets to nærmeste forfølgere fra Tottenham og Arsenal spillede 2-2, vandt Leicester med 1-0 på udebane over Watford.

Dermed har Schmeichel og co. et forspring på henholdsvis fem og otte point til Tottenham og Arsenal med ni spillerunder tilbage af Premier League.

Den danske landsholdskeeper er dog ikke begyndt at spekulere over, hvad det kan ende med for Leicester.

- For at være ærlig - og folk tror sikkert, at vi lyver, men det er sandt - så tager vi en kamp af gangen. Det er det, der har bragt os hertil, og tænker vi fremad, så risikerer vi at smide det hele væk, siger Kasper Schmeichel til Sky Sports.

I sidste sæson indtog Leicester længe sidstepladsen, men en slutspurt med syv sejre i de sidste ni kampe reddede det nuværende førerhold endnu en sæson i Englands bedste fodboldrække.

Hvis Leicester kan gentage stimen fra foråret i 2015, så er guldet stort set hjemme.

- Hvem ved? Vi har bragt os i en god position. I sidste sæson reddede vi os i de sidste ni kampe, så der kan nå at ske meget, siger Kasper Schmeichel.

Lørdag holdt danskeren målet rent for tiende gang i denne sæson, da Leicester slog Watford med 1-0 på udebane.

Topholdet havde problemer før pausen, men to udskiftninger fra anden halvlegs start og en scoring fra Riyad Mahrez gjorde udslaget.

- Det er svært at spille ude mod Watford. Vi vidste, at det ville blive tæt, og at vi skulle komme op med noget magi, så vi er lettede over resultatet, siger Schmeichel.

Danskeren afviser, at manager Claudio Ranieri var utilfreds med spillet før pausen.

- Nej, han var ikke utilfreds. Vi begyndte kampen godt, men kom væk fra sporet, og Watford fik overtaget.

- Manageren lavede udskiftningerne, og vi stillede os i en 4-1-4-1-formation, når vi forsvarede os. Det gav mere stabilitet og balance, og det hjalp os, siger Kasper Schmeichel.

Selv om Jamie Vardy og Riyad Mahrez ofte tager overskrifterne, så bliver den danske målmand af Sky Sports bedt om at forholde sig til Leicesters forsvarskæde.

- Det er en nydelse og et privilegium at spille bag dem. De kaster sig ind i det hele og giver alt, hvad de har. Det er en drøm at spille bag dem, men jeg vil ikke fremhæve nogen frem for andre, siger Schmeichel.

- Gennem hele sæsonen har vi troet på, at vi har spillerne til at lave noget specielt. Riyad Mahrez og Jamie Vardy modtager klapsalverne, hvilket er fortjent. Vi andre skaber fundamentet til, at de kan komme med deres magi, og Riyad gjorde det igen i dag, siger danskeren.

Leicester skal i næste spillerunde møde nedrykningstruede Newcastle på hjemmebane.

/ritzau/