Schmeichel: En fed oplevelse
Kasper Schmeichel har higet efter førsteholdsfodbold på højeste niveau. Lørdag fik han så sin debut for Falkirk i den skotske Premier League. Det blev en kamp, hvor blæsten var den største udfordring.

Kasper Schmeichel har navnet med sig i bestræbelserne på at nå til tops inden for fodboldverdenen. Farmand var verdens bedste mellem stængerne i lange perioder op gennem 1990’erne, og han var som bekendt en altdominerende skikkelse i EM-triumfen i 1992. Dengang var Kasper blot seks år og havde nok ikke forestillet sig, at han godt 14 år senere selv skulle debutere som målmand på absolutte topniveau.

Det gjorde han heller ikke for blot en uge siden. Her var han fjerdemålmand i Manchester City og havde hidtil blot tørnet ud for Bury i Englands fjerdebedste række, da han for første gang hørte om interessen fra den skotske Premier League klub Falkirk.

»Det er gået ret stærkt, det er en uges tid siden, at jeg første gang hørte om Falkirs interesse i mig. Når sådan et tilbud kommer, så må man overveje det, og det gjorde jeg selvfølgelig, men det tog ikke lang tid, før jeg havde bestemt mig, for muligheden for at spille førsteholdsfodbold i en god liga trak,« siger Kasper Schmeichel til DNY.

Lørdag fik unge Schmeichel så sin debut i den skotske Premier League, da han med succes vogtede målet hjemme på Falkirk Stadium, hvor hjemmeholdet besejrede bundholdet Dunfermline med 1-0.

»Det var en rigtig fed oplevelse at få lov til at spille i Premier League. For en målmand i min alder er det rigtig stort. Tilskuerne tog rigtig godt imod mig, og de går jo op i det med liv og sjæl heroppe,« forklarer den danske keeper, som også var godt tilfreds med sin egen indsats.

»Det gik fint, jeg havde ikke så meget at lave, men det blæste helt vildt meget, hvilket gjorde det svært at sparke målspark og udspark.«

Selvom Kasper Schmeichel endnu er helt ny i Skotland, har han allerede bemærket, at der uden for banen er helt andre forhold end dem, han eksempelvis har oplevet i Bury.

»Falkirk er en forholdsvis stor klub, hvor det hele er meget professionelt, og de passer fantastisk godt på deres spillere. De skaffede eksempelvis mig en lejlighed efter blot en dag,« siger Schmeichel, der dog også allerede har bidt mærke i forskellene på banen.

»Det er et meget højt niveau, hvor der fysisk bliver gået rigtig godt til den. Det kræver også, at jeg som målmand koncentrerer mig hele tiden, og er klar til at ofre mig for holdet,« siger han.

Det gik som bekendt glimrende i den første kamp, men det betyder ikke, at Kasper Schmeichel forventer, at han dermed er førstemålmand resten af sæsonen, hvor han er lejet ud til klubben.

»Jeg har ingen forventninger, kun forhåbninger om en masse førsteholdskampe,« siger den unge målmand, som har taget det første skridt ud af farmands skygge.

Fakta:

Manchester City siden 2003

udlejet til Darlington, Bury og nu Falkirk

Otte U/19 landsholdskampe

En U/20 landsholdskamp